Værktøjslinjer

Denne sektion giver et overblik over de tilgængelige værktøjslinjer i LibreOffice Writer.Dette overblik beskriver standard værktøjslinjekonfiguration til LibreOffice.

Punktopstillingslinjen

Værktøjslinjen Punktopstilling indeholder funktioner til ændring af listeafsnit, herunder ændring af deres rækkefølge og listeniveau.

Værktøjslinjen Tegning

Værktøjslinjen Dispositionsvisning indeholder de hyppigst anvendte redigeringsværktøjer. Klik på pilen ved siden af et ikon for at åbne en værktøjslinje, som indeholder yderligere kommandoer.

Tegneobjektegenskabslinje

Du kan se linjen Tegneobjektegenskaber i Writer og Calc. Vælg menuen Vis - Værktøjslinjer - Tegneobjektegenskaber. Funktionerne bliver aktiveret når du markerer et tegneobjekt. Du ser lidt forskellige funktioner i linjen alt efter om du ser linjen i et tekstdokument eller i et regneark.

Søgelinjen

Værktøjslinjen Søg kan bruges til hurtigt at søge i LibreOffice-dokumenters indhold.

Fontwork

Værktøjslinjen Fontwork åbner, når du vælger et Fontwork-objekt.

Formateringslinje

Værktøjslinjen Formatering indeholder adskillige funktioner til tekstformatering.

Formularkontrolelementer

Værktøjslinjen Formularkontrol eller undermenuen indeholder værktøjer, du har brug for til at oprette en interaktiv formular. Du kan bruge værktøjslinjen eller undermenuen til at indsætte en formulars kontrolelementer i en tekst, tegning, regneark, præsentation eller HTML dokument, for eksempel en knap, der kører en makro.

Formularnavigationslinje

Værktøjslinjen Formularnavigation indeholder ikoner til at redigere en databasetabel eller til at kontrollere datavisningen. Værktøjslinjen bliver vist i bunden af et dokument, der indeholder felter, som er kædet med en database.

Rammelinje

Når en ramme er valgt, giver Rammelinjen de vigtigste funktioner for formatering og placering af rammen.

Værktøjslinjen Billede

Værktøjslinjen Billede består af funktioner til formatering og placering af markerede bitmap billeder.

Indsæt

Værktøjslinjen indeholder funktioner til at indsætte rammer, grafik, tabeller og andre objekter.

LibreLogo

LibreLogo er et simpel Logo-lignende programmeringsmiljø med skildpadde vektorgrafik til undervisning og programmering (programmer og tekstbehandling), DTP og grafisk design. Se http://www.numbertext.org/logo/librelogo.pdf.

Værktøjslinjen Brevfletning

Værktøjslinjen brevfletning indeholder kommandoer til de sidste trin i brevfletningsprocessen.

Media Playback Toolbar

Open the Media Playback toolbar

Værktøjslinjen Funktioner

Viser eller skjuler værktøjslinjen Funktioner.

Navigate Toolbar

Open Navigate toolbar.

OLE Object Bar

OLE-objekt-linjen vises, når der er valgt objekter og indeholder de vigtigste funktioner til formatering og placering af objekter.

Standardlinje

Standardlinjen er tilgængelig i alle LibreOffice-programmer.

Tabellinje

Tabellinjen indeholder funktioner, som du har brug for, når du arbejder med tabeller. Den fremkommer, når du flytter markøren ind i en tabel.

Tekstobjektlinje

Indeholder formateringskommandoer for tekst, der er indeholdt i et tegneobjekt. Værktøjslinjen Tekstobjekt fremkommer, når du dobbeltklikker inde i et tegneobjekt.

Værktøjslinjen Funktioner

Viser eller skjuler værktøjslinjen Funktioner.

Track Changes Toolbar

Indeholder de kommandoer, der findes til registering af ændringer i din fil.

Værktøjslinjen Klassifikation

Værktøjslinjen Klassifikation indeholder værktøjer med at sikre dokument-håndtering.

Værktøjslinjen Klassifikation indeholder listefelter for at hjælpe med dokumentsikkerheden efter BAF-kategoripolitikken og BAILS-niveauer. LibreOffice tilføjer tilpassede felter under dokumentegenskaberne (Filer ▸ Egenskaber, fanebladet Tilpas egenskaber) for at gemme klassifikationspolitikken som dokument-metadata.