Rediger

Denne menu indeholder kommandoer til at rediger indholdet i det aktuelle dokument.

Fortryd

Omgør den sidste kommando eller den sidste indtastning, som du har lavet. For at vælge den kommando, som du vil omgøre, skal du klikke på pilen ved siden af ikonet Fortryd på værktøjslinjen Standard.

Gendan

Omvender handlingen for den sidste Fortryd-kommando. For at vælge det Fortryd-trin, som du vil gendanne, skal du klikke på pilen ved siden af ikonet Gendan på Standard-linjen.

Gentag

Gentager den sidste kommando. Denne kommando er tilgængelig i Writer og Calc.

Klip

Fjerner og kopierer markeringen til udklipsholderen.

Kopier

Kopier markeringen til udklipsholderen.

Sæt ind

Indsætter indholdet af udklipsholderen hvor markøren er placeret, og erstatter al valgt tekst eller alle valgte objekter.

Indsæt speciel

Indsætter udklipsholderens indhold i den aktuelle fil i et format, du kan angive.

Marker alt

Markerer hele indholdet af den aktuelle fil, ramme eller tekstobjekt.

Markeringstilstand

Vælg markeringstilstand fra undermenuen: normal markeringstilstand eller blok markeringstilstand.

Marker tekst

Du kan aktiere en udvalgsmarkør i et skrivebeskyttet dokument eller i Hjælpen. Vælg Rediger ▸ Marker tekst eller åbn et skrivebeskyttet dokuments kontekstmenu og vælg Marker tekst. Udvalgsmarkøren blinker ikke.

Find

Viser eller skjuler værktøjslinjen Find for at søge efter tekst eller navigere rundt i dokumentet efter element.

Søg og erstat

Søger og erstatter tekst elle formater i det aktuelle dokument.

GĂĄ til side

Ă…bner et dialogfelt, hvor du indtaster den side, der skal vises. (+G)

Registrer ændringer

Lister kommandoerne, der er tilgængelige for sporing af ændringer i din fil.

Kommentar

Viser en undermenu, der giver muligheder for at besvare, løse og slette kommentarer.

Reference

En undermenu, der giver muligheder for at redigere fodnoter, slutnoter, indeksindførsler og litteraturindførsler

Hyperlink

Åbner en dialogboks, der gør det muligt at oprette og redigere hyperlinks.

Felter

Åbner en dialog, hvor du kan ændre egenskaberne for et felt. Klik foran et felt, og vælg så denne kommando. I dialogen kan du bruge piletasterne til at flytte til forrige eller næste felt.

Links til eksterne filer

Du kan ændre eller fjerne ethvert link til eksterne filer i det aktuelle dokument. Du kan også opdatere indholdet af den aktuelle fil til den senest gemte version af den linkede eksterne fil. Denne kommando gælder ikke hyperlinks og er ikke tilgængelig, hvis det aktuelle dokument ikke indeholder links til andre filer.

Objekt

Lader dig redigere det valgte objekt i din fil, som du indsatte med kommandoen Indsæt - Objekt.

Udskift database

Skift datakilderne for det aktuelle dokument. For at vise indholdet af indsatte felter korrekt, skal erstatningsdatabasen indeholde identiske feltnavne.

Direkte markørtilstand

Tillader en bruger at klikke ved begyndelsen, i midten, eller ved slutningen af enhver tekstlinje pĂĄ en side, og sĂĄ der efter begynde at skrive.

Redigeringstilstand

Brug ikonet Redigeringstilstand til at aktivere eller deaktivere rredigeringstilstand.