Oprette og anvende sidetypografier

LibreOffice bruger sidetypografier til at angive layoutet for en side inklusiv sideretning, baggrund, margener, sidehoveder, sidefødder og tekstspalter. For at ændre layoutet af en enkelt side i et dokument, skal du oprette og anvende en brugerdefineret sidetypografi til siden.

For at definere en ny sidetypografi

1. Vælg Vis ▸ Typografier.

2. Klik på ikonet Sidetypografier.

3. I listen af sidetypografier, højreklik et element, og vælg så Nyt.

4. På fanebladet Administration indtastes et navn i feltet Navn

5. Gør et af følgende:

1. Brug fanebladene i dialogen til at indstille layoutindstillinger for sidetypografien, og klik på OK.

For at anvende en sidetypografi

1. Klik på den side, som du vil anvende sidetypografien på.

2. Vælg Vis ▸ Typografier og klik så på ikonet Sidetypografi.

3. Dobbeltklik på et navn på listen.

For at anvende en sidetypografi på en ny side

1. Klik i dokumentet, hvor den nye side skal starte.

2. Vælg Indsæt ▸ Flere skift ▸ Manuelt skift.

3. Vælg Sideskift.

4. I feltet Sidetypografi vælger du den sidetypografi, du vil anvende på den side, der følger det mauelle skift.

5. Klik på OK.

Oprettelse af en sidetypografi baseret på den aktuelle side

Sidetal

Indsættelse af et kapitelnavn og -værdi i et sidehoved eller en sidefod

Om sidehoveder og -fødder

Formatering af sidehoveder eller sidefødder

Oprette og ændre standard- og tilpassede skabeloner

Ændring af sideretning

Ændring af sidebaggrund