Indrykke afsnit

Du kan ændre indrykningerne for det aktuelle afsnit, for alle valgte afsnit eller for en afsnitstypografi.

tip

Du kan også definere indrykninger ved hjælp af linealen. For at vise linealen skal du vælge Vis - Lineal.

Placering af indrykninger

Indrykning bliver beregnet i forhold til venstre og højre sidemargener. Hvis du vil have afsnittet til at gå ind i sidemargenen, skal du indtaste et negativt tal.

note

For at ændre måleenheden, skal du vælge - LibreOffice Writer - Generelt, og her vælge en anden måleenhed i området Indstillinger.

Indrykningerne er forskellige med hensyn til skriveretningen. Se fx på indrykningsværdien Før tekst i venstre-mod-højre sprog. Den venstre kant af afsnittet bliver indrykket i forhold til venstre sidemargen. I højre-mod-venstre sprog bliver den højre kant af afsnittet indrykket i forhold til højre sidemargen.

Hængende indrykninger

For en hængende indrykning skal du indtaste en positiv værdi for Før tekst og en negativ værdi for Første linje.

Ikonet Hængende indrykning findes i området Afsnit i sidepanelet Egenskaber. Klik på dette ikon for ændre værdier for Før tekst og Første linje. Dette giver dig mulighed for at ændre et afsnit mellem en indrykket første linje og en hængende indrykning.

Opret en hængende indrykning ved at sætte en indrykket første linje, hvor du vil have indrykningen til at begynde, og klik så på ikonet Hængende indrykning for at oprette den hængende indrykning.

Ikonet Hængende indrykning

Ikonet Hængende indrykning

Kommandoen Hængende indrykning kan tilføjes som en knap på en værktøjslinje, et element på menu eller kontekstmenu, eller en genvejstast.