Forhindre orddeling af specifikke ord

Hvis automatisk orddeling er aktiveret for din tekst, og nogle delte ord ser grimme ud, eller hvis du vil forhindre deling af specifikke ord, kan du slå orddeling fra for de ord:

1. Choose - Languages and Locales - Writing Aids

2. Vælg en ordbog fra listen Brugerdefineret ordbog, og klik så på Rediger.

Hvis listen er tom, klik på Ny for at oprette en ordbog.

3. Skriv i boksen Ord det ord, du vil udelade fra orddeling, efterfulgt af et lighedstegn (=), for eksempel "prætentiøs=".

4. Klik på Ny(t) og klik så på Luk.

tip

For hurtigt at udelade et ord fra orddeling, marker ordet, vælg Formater - Tegn, klik på fanebladet Skrifttype, og vælg "Ingen" i feltet Sprog.

Nogle ord indeholde specielle tegn som LibreOffice behandler som bindestreger. Hvis du ikke ønsker sådanne orddelte, kan du indsætte en speciel kode som forhindrer orddeling ved den specielle kodes placering. Fortsæt som følger:

1. Placer markøren hvor der ikke skal laves orddeling.

2. Vælg Indsæt ▸ Formateringsmærke ▸ Bindestreg.

Det indsatte formateringsmærke vises i gråt. For at fjerne det, placerer du ganske enkelt markøren over formateringsmærket og trykker på Del-tasten.