Hoveddokumenter og underdokumenter

Et hoveddokument lader dig styre store dokumenter, såsom en bog med mange kapitler. Hoveddokumentet kan ses som en beholder for de enkelte LibreOffice Writer filer. De enkelte filer kaldes underdokumenter.

Karakteristika for hoveddokumenter

Noteikon

Når du føjer et dokument til et hoveddokument eller opretter et nyt underdokument, bliver et link oprettet i hoveddokumentet. Du kan ikke redigere indholdet af et underdokument direkte i hoveddokumentet, men du kan bruge Navigatoren til at åbne ethvert underdokument for redigering.


Eksempel på brug af typografier

Et hoveddokument (hoved.odm) består af noget tekst og referencer til underdokumenterne under1.odt og under2.odt. I hvert underdokument er en ny afsnitstypografi med det samme navn Typografi1 defineret og brugt, og underdokumenterne er gemt.

Når du gemmer hoveddokumentet, bliver typografierne fra underdokumenterne importeret ind i hoveddokumentet. Først bliver den nye typografi Typografi1 fra under1.odt importeret. Derefter bliver de nye typografier fra under2.odt importeret, men da Typografi1 nu allerede er tilstede i hoveddokumentet, vil denne typografi fra under2.odt ikke blive importeret.

I hoveddokumentet ser du nu den nye typografi Typografi1 fra første underdokument. Alle Typografi1 afsnit i hoveddokumentet vil blive vist med Typografi1 attributter fra første underdokument. Dog, vil det andet underdokument i sig selv ikke være ændret. Du ser Typografi1 afsnittene fra det andet underdokument med forskellige attributter, afhængig af om du åbner under2.odt dokumentet for sig selv eller som en del af hoveddokumentet.

Tipikon

For at undgå forvirring, brug den samme dokumentskabelon for hoveddokumentet og dets underdokumenter. Dette sker automatisk når du opretter hoveddokumentet og dets underdokumenter fra et eksisterende dokument med overskrifter, brug kommandoen Filer - Send - Opret hoveddokument.


Støt os venligst!