Om felter

Felter bruges til data, der ændres i et dokument såsom dags dato eller det totale antal sider i et dokument.

Visning af felter

Felter består af et feltnavn og feltindholdet. Hvis du vil skifte visningen af feltet mellem feltnavnet eller feltindholdet, skal du vælge Vis - Feltnavne.

For at vise eller skjule fremhævelse af felter i et dokument, skal du vælge Vis - Feltskygger. For permanent at deaktivere denne funktionalitet, skal du vælge - LibreOffice - Programfarver og rydde afkrydsningsfeltet foran Feltskygger.

For at ændre farven for feltskygge. skal du vælge - LibreOffice - Programfarver, find muligheden Feltskygger, og vælg så en anden farve i boksen Farveindstilling.

Feltegenskaber

De fleste felttyper i et dokument, herunder databasefelter, lagrer og viser variable værdier.

Følgende felttyper udfører en handling, når du klikker på feltet:

Felttype

Egenskab

Pladsholder

Åbner en dialog til indsættelse af et objekt svarende til pladsholderen undtagen tekst-pladsholdere. Tekst-pladsholdere klikker du på og overskriver.

Indsæt henvisning

Flytter musemarkøren til henvisningen.

Udfør makro

Udfører en makro.

Indtastningsfelt

Åbner en dialog til at redigere feltets indhold.

Opdatering af felter

For at opdatere alle felter i et dokument, tryk på F9, eller vælg Rediger - Marker alt, og tryk så på F9.

For at opdatere et felt, der var indsat fra en database, marker feltet, og tryk så på F9.

Noteikon

Pladsholdere er ikke opdaterede.