Brugerdefinerede kanter i tekstdokumenter

Du kan anvende et udvalg af forskellige kanter til udvalgte celler i en Writer-tabel eller til hele tabellen. Andre objekter i tekstdokumenter kan også have brugerdefinerede kanter. For eksempel kan du tildele kanter til sidetypografier, til rammer og til indsatte billeder eller diagrammer.

1. Marker en celle eller et område af celler i en Writer tabel.

2. Vælg Tabel - Egenskaber.

3. Klik på fanen Kanter i dialogen.

4. Vælg de kantindstillinger, du vil anvende og klik på OK.

Valgmulighederne under Linjeplacering kan bruges til at anvende flere kanttyper.

Markering af celler

Afhængig af markeringen af celler ser området forskelligt ud.

Markering

Linjeplaceringsområde

Hvis en enkelt celle er valgt i en tabel med flere celler eller hvis markøren er placeret inde i en celle, uden at nogen celle er valgt

en enkelt cellekant

En tabel med en celle, hvor cellen er valgt

en enkelt valgt cellekant

Celler i en kolonne valgt

kolonne valgte kant

Celler i en række valgt

række valgt kant

En tabel som består af 2x2 eller flere celler, hvor hele tabellen er valgt

blok valgt kant

Standardindstillinger

Klik på et af Standardikonerne for at sætte eller nulstille flere kanter.

Eksempler

Vælg en blok med omkring 8x8 celler, og vælg så Tabel ▸Egenskaber ▸ (fanebladet) Kanter.

standardikoner for rammer

Nu kan du fortsætte med at se, hvilke linjer de øvrige ikoner vil sætte eller fjerne.

Brugerdefinerede indstillinger

I området Brugerdefineret kan du klikke for at sætte eller fjerne individuelle linjer. Forhåndsvisningen viser linjer i tre forskellige udgaver.

Gentagne klik på en kant eller et hjørne skifter mellem de forskellige udgaver.

Stregtyper

Billede

Betydning

En sort streg

ubrudt linje som kant

En sort linje sætter den tilsvarende linje i de valgte celler. Linjen vises som en punkteret linje, når du vælger stilen 0,05 pt. Dobbelte linjer vises, når du vælger en stil med dobbelte streger.

En grå streg

grå linje som kant

En grå linje vises, når den tilsvarende linje i de valgte celler ikke vil blive ændret. Ingen linje vil blive sat eller fjernet på denne placering.

En hvid streg

hvid linje som kant

En hvid linje vises, når den tilsvarende linje i de valgte celler vil blive fjernet.

Eksempler

1. Marker en enkelt celle i en Writer-tabel, vælg derefter Tabel - Egenskaber - Kanter.

2. Vælg en tyk linjetype.

3. For at sætte en nedre kant skal du klikke på den nederste kant flere gange, indtil du ser en tyk linje.

sætter en tyk nedre kant

note

Alle celler i en tabel i Writer har mindst en venstre- og bundlinje. De fleste celler i tabellens ydergrænse har som standard flere linjer.

warning

Alle linjer, som vises med hvid farve i forhåndsvisningen, vil blive fjernet fra cellen.

Definerer kanter for tegn

Definere kanter for sider

Definere kanter omkring afsnit