Watermark

Indsætter en vandmærketekst i den aktuelle sidetypografis baggrund.

For at tilgå denne kommando...

From the menu bar:

Vælg Formater - Vandmærke

From the tabbed interface:

Choose Layout - Watermark.

On the Layout menu of the Layout tab, choose Watermark.

From toolbars:

Icon Watermark

Watermark

Et vandmærke er identitetgivende billede eller mønster i papir, der ses som varierende grader af klarhed mod gennemtrængende lys. Vandmærker blev oprindelig fremstillet allerede under fremstillingen af papir for at modvirke falskneri af dokumenter, pengesedler, frimærker og så videre.

Brug vandmærker i LibreOffice Writer til at efterligne et vandmærke i papiret på siderne i dit dokument.

Udfyld dialog indstillingerne herunder

note

De indtastede værdier gælder den aktuelle sidetypografi.

Watermark Dialog

Tekst

Indtast den vandmærke tekst, der skal vises som billede i sidens baggrund.

Skrifttype

Vælger skrifttype på listen.

note

Du kan ikke vælge størrelse eller typografi til skriften i vandmærkets tekst. Tekststørrelsen bliver skaleret til at passe til en linje i sidens baggrund.

Vinkel

Vælg skrå vinkel for vandmærket. Teksten roteres med denne vinkel mod uret.

Gennemsigtighed

Vælg niveau for vandmærkets gennemsigtighed. Værdien 0% medfører et ugennemsigtigt vardmærke og værdien 100% et helt gennemsigtigt (usynligt).

Farve

Vælg en farve fra rullelisten.

Ændring af et vandmærkes indhold eller indstilling.

Hvis vandmærket bruges, indsætter menukommandoen Formater ▸ Vandmærke eller dokumentklassifikations-indstillingerne en tekst; du kan redigere indholdet og indstillingerne, når dialogen Vandmærke er åbnet.