(Sidepanelet) Typografier

Brug vinduet Typografier og formatering til at anvende, oprette, redigere, tilføje og fjerne typografier. Dobbeltklik på et element for at anvende typografien.

For at tilgĂĄ denne kommando...

Vælg Vis - Typografier.

For at fastgøre typografi- og formateringsvinduet skal du trække dets titellinje til venstre eller til højre side af arbejdsområdet. For at frigøre vinduet skal du dobbeltklikke på en ledig plads på dets værktøjslinje.

Som standard viser sidepanelet en forhåndsvisning af tilgængelige typografier. Forhåndsvisningerne kan deaktiveres ved at fjerne markeringen i boksen Se forhåndsvisning under listen af typografier.

Typografikategori

ikonet Afsnitstypografi

Afsnitstypografier

Viser typografier til afsnit. Brug afsnitstypografier for at anvende den samme formatering, sĂĄsom skrifttype, nummerering og layout til afsnittene i dit dokument.

ikonet Tegntypografi

Tegntypografier

Viser typografier for tegn. Brug tegntypografier for at anvende skrifttypografier pĂĄ markeret tekst i et afsnit.

ikonet Rammetypografi

Rammetypografier

Viser typografier for rammer. Brug rammetypografier for at formatere rammelayout og placering.

ikonet Sidetypografi

Sidetypografier

Viser typografier for sider. Brug sidetypografier for at bestemme sidelayout, inklusiv tilstedeværelsen af sidehoveder og -fødder.

ikonet Listetypografi

Listetypografier

Viser formateringstypografier for punktopstillinger. Brug listetypografier for at formatere tal og punkttegn samt for at angive indrykninger.

ikonet Tabeltypografier

Tabeltypografier

Viser formateringstypografier til tabeller. Brug tabeltypografier til at anvende kanter, baggrunde, skrifttyper, justering og talformater pĂĄ tabeller.

ikonet Udfyldningsformat-tilstand

Tilstanden Fyldformat

Anvender den valgte typografi til objektet eller teksten, som du vælger i dokumentet. Klik på dette ikon, og træk så en markering i dokumentet for at anvende typografien. For at stoppe denne tilstand, klik på ikonet igen, eller tryk Esc.

ikonet Ny typografi fra markering

Menuen Typografihandlinger

Ă…bner en undermenu med flere kommandoer.

Ny typografi fra markering

Opretter en ny typografi baseret pĂĄ formateringen af det/den aktuelle afsnit, side, eller markering.

Opdater den valgte Typografi

De manuelle formateringsattributter for teksten ved markørens position i dokumentet vil blive tilføjet til den typografi, der er markeret i formateringsvinduet.

Load Styles

Åbner dialogen Indlæs typografier til at importere typografier fra et andet dokument.

SĂĄdan bruges en Tegntypografi pĂĄ en valgt tekst

1. Vælg teksten.

2. Dobbeltklik på den ønskede tegntypografi i vinduet Typografier.

SĂĄdan anvendes en Afsnitstypografi

1. Placer markøren på afsnittet eller vælg flere afsnit.

2. Dobbeltklik på den ønskede afsnitstypografi i vinduet Typografier.

tip

Du kan give Typografierne genvejstaster på Funktioner ▸ Tilpas... ▸ fanebladet Tastatur. Nogle genveje er foruddefinerede. (nul) bruger afsnitstypografien Brødtekst. Afsnitstypografierne Overskrift 1 til og med Overskrift 5 kan anvendes ved at bruge tasten og overskriftstallet. For eksempel anvender afsnitstypografien Overskrift 2.

tip

Værktøjslinjen Formatering (Typografier) indeholder ikoner til anvendelse og ændring af typografier.