Konturredigering

Ændrer konturen af det valgte objekt. LibreOffice bruger konturen, når indstillingerne for Tekstombrydning for objektet, bestemmes.

Viser et eksempel på konturen.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Formater - Ombryd - Rediger kontur.

Anvend

Anvender konturen på det valgte objekt.

Ikon

Anvend

Arbejdsområde

Sletter den brugerdefinerede kontur. Klik her, og klik så i visningsområdet.

Ikon

Arbejdsområde

Marker

Skifter til markeringstilstand, så du kan markere konturen.

Ikon

Marker

Rektangel

Tegner en rektangulær kontur der hvor du trækker i forhåndsvisningen af objektet. For at tegne et kvadrat, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Rektangel

Ellipse

Tegner en oval kontur der hvor du trækker i forhåndsvisningen af objektet. For at tegne en cirkel, skal du holde Skift nede, mens du trækker.

Ikon

Ellipse

Polygon

Tegner en lukket kontur bestående af rette linjestykker. Klik der hvor du vil starte polygonen, og træk for at tegne et linjesegment. Klik igen for at definere slutningen på linjesegmentet, og fortsæt med at klikke for at definere polygonens resterende linjestykker. Dobbeltklik for at afslutte polygonen. For at begrænse polygonen til vinkler på 45 grader, skal du holde Skift nede, når du klikker.

Ikon

Polygon

Rediger punkter

Lader dig ændre konturens form. Klik her, og træk derefter i håndtagene på konturen.

Ikon

Rediger punkter

Flyt punkter

Lader dig trække i håndtagene på konturen for at ændre konturens form.

Ikon

Flyt punkter

Indsæt punkter

Indsætter et håndtag, som du kan trække i for at ændre konturens form. Klik her og klik så på konturens kant.

Ikon

Indsæt punkter

Slet punkter

Fjerner et punkt fra konturens kant. Klik her, og klik så på punktet som du vil slette.

Ikon

Slet punkter

AutoKontur

Tegner automatisk en kontur omkring objektet som du kan redigere.

Ikon

AutoKontur

Fortryd

Omvender den sidste handling.

Ikon

Fortryd

Gendan

Omvender handlingen for den sidste Fortryd kommando.

Ikon

Gendan

Pipette

Udvælger de dele af bitmarkbilledet som er samme farver. Klik her, og klik derefter på en farve i bitmapbilledet. For at forøge farveområdet som er valgt, udvid værdien i boksen Tolerance.

Ikon

Pipette

Tolerance

Indtast farvetolerance for pipetten som procent. For at forøge farveområdet som pipetten vælger, skal du vælge en højere procentværdi.