Ramme

Indsætter en ramme, som du kan bruge til at oprette et layout med en eller flere kolonner af tekst og objekter.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Indsæt - Ramme

Vælg Format - Ramme og objekt - Egenskaber

√Öbn v√¶rkt√łjslinjen Inds√¶t, klik p√•

Ikon

Indsæt ramme manuelt

For at redigere en ramme skal du klikke p√• kanten for at markere den og s√• v√¶lge Formater - Ramme og objekt - Egenskaber. Du kan ogs√• √¶ndre st√łrrelse p√• eller flytte en markeret ramme ved at bruge specielle genvejstaster.

For at slette en ramme, klik kanten af rammen, og tryk så Delete.

Hvis du ser sm√• r√łde pile ved begyndelsen og slutningen af teksten i rammen, kan du bruge piletasterne til at rulle igennem den resterende tekst.

I forh√•ndsvisningsomr√•det i dialogen Ramme, vil rammen v√¶re repr√¶senteret ved en gr√łn firkant, og referenceomr√•det ved en r√łd rektangel.

Du kan ogs√• forh√•ndsvise resultatet, n√•r du √¶ndrer rammeankeret til "Som tegn". "Grundlinje" er tegnet r√łd, "Tegn" er skrifttypeh√łjden, og "Linje" er h√łjden p√• linjen, inklusiv rammen.

Type

Specificerer st√łrrelsen og placeringen af det valgte objekt eller ramme p√• en side.

Indstillinger

Angiver egenskaber for det valgte objekt, billede eller ramme.

Ombrydning

Angiver den m√•de, du √łnsker tekst ombrudt omkring et objekt. Du kan ogs√• angive afstanden mellem teksten og objektet.

Hyperlink

Angiv egenskaberne for hyperlinket for den valgte grafik, ramme eller OLE-objekt.

Kanter

Definerer kantindstillingerne for de valgte objekter i Writer eller Calc.

Flade

Definer baggrundsfarve eller -grafik.

Spalter

Specificerer antallet af spalter og spaltelayoutet for en sidetypografi, ramme eller sektion.

Makro

Specificerer makroen, som skal k√łre, n√•r du klikker grafik, en ramme eller et OLE-objekt.

Nulstil

Nulstil √¶ndringer udf√łrt p√• den aktuelle fane til dem, der var g√¶ldende, da denne dialog blev √•bnet.

Ikon p√• v√¶rkt√łjslinjen Inds√¶t:

Tegner en ramme som du trækker i dokumentet. Klik på pilen ved siden af ikonet for at vælge antal kolonner til rammen.

Ikon

Indsæt ramme manuelt

Brug af genvejstaster (LibreOffice Writer-tilgængelighed)

Indsætte, redigere og sammenkæde rammer