Database

Du kan indsætte felter fra hvilken som helst database, for eksempel adressefelter, i dit dokument.

For at tilgå denne kommando...

Vælg fanen Indsæt - Felter - Flere felter - Database

Type

Oplister de tilgængelige felttyper.

Felttype

Betydning

Vilkårlig datapost

Indsætter indholdet af databasefeltet, som du angiver i feltet Datapostnummer som et brevfletningsfelt, hvis Betingelsen, som du indtaster, er opfyldt. Kun dataposter, der er valgt med en multimarkering i datakildevisningen, tages i betragtning.

Du kan bruge dette felt til at indsætte flere dataposter i et dokument. Indsæt blot feltet Vilkårlig datapost foran de formularbrevsfelter, som bruger en bestemt datapost.

Databasenavn

Indsætter navnet på databasetabellen, der er valgt i feltet Databaseudvalg. Feltet "Databasenavn" er et global felt, så hvis du indsætter et andet databasenavn i dit dokument, bliver indholdet af alle tidligere indsatte "Databasenavn" felter opdateret.

Brevfletningsfelter

Indsætter navnet på et databasefelt som en pladsholder, så du kan oprette et brevfletningsdokument. Feltets indhold bliver automatisk indsat, når du udskriver formularbrevet.

Næste datapost

Indsætter indholdet af det næste brevfletningsfelt i dit dokument, hvis den betingelse, som du definerer, er opfyldt. De dataposter, som du vil inkludere, skal være valgt i datakildevisningen.

Du kan bruge feltet "N√¶ste datapost" til at inds√¶tte indholdet af efterf√łlgende dataposter mellem brevfletningsfelterne i et dokument.

Datapostnummer

Indsætter nummeret på den valgte databasepost.

note

F√łlgende felter kan kun inds√¶ttes, hvis det tilsvarende felttype er valgt p√• listen Type.

Databaseudvalg

V√¶lg den databasetabel eller databaseforesp√łrgsel, som du √łnsker, at feltet skal henvise til. Du kan inkludere felter fra mere end √©n database eller foresp√łrge i et dokument.

Betingelse

For felter kædet til en betingelse, indtast kriteriet her.

Hvis du vil, kan du tildele en betingelse, som skal opfyldes, f√łr indholdet af felterne "Vilk√•rlig datapost" og "N√¶ste datapost" inds√¶ttes. Standardbetingelsen er "Sand", s√• betingelsen er altid sand, hvis du ikke √¶ndrer betingelsesteksten.

Datapostnummer

Angiv nummeret p√• den datapost, som du vil inds√¶tte, n√•r betingelsen, som du angiver, er opfyldt. Datapostnummeret svarer til det aktuelle valg i datakildevisningen. For eksempel, hvis du v√¶lger de sidste 5 dataposter i en database, som indeholder 10 dataposter, vil nummeret p√• f√łrste datapost v√¶re 1 og ikke 6.

Noteikon

Hvis du henviser til felter i en anden database (eller i en anden tabel eller foresp√łrgsel indenfor den samme database), bestemmer LibreOffice datapostnummeret relativt til det aktuelle valg.

Format

Markér formatet for det felt, du vil indsætte. Denne indstilling er tilgængelig for numeriske, boolske, dato- og tidsfelter.

Fra database

Bruger formatet defineret i den valgte database.

Gennemse

√Öbner en fil√•bningsdialog hvor du kan v√¶lge en databasefil (*.odb). Den valgte fil bliver f√łjet til udvalgslisten Databaser.

Brugerdefineret

Anvender det format, som du vælger i Liste af brugerdefinerede formater.

Liste af brugerdefinerede formater

Oplister de tilgængelige brugerdefinerede formater.

Udskriv et formularbrev

N√•r du udskriver et dokument, der indeholder databasefelter, sp√łrger en dialog om du vil udskrive et formularbrev. Hvis du svarer ja, √•bnes dialogen Brevfletning, hvor du kan v√¶lge de dataposter, der skal udskrives.