Skrifttyper

Angiver skrifttyperne, som anvendes til elementerne i en formel.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Formater - Skrifttyper

Skrifttype

Formelskrifttyper

Du kan angive skrifttyper for variable, funktioner, tal og indsatte tekster, der udgør elementerne i din formel.

Rullelisterne i dialogen Skrifttype viser en standardskrifttype for alle elementer. For at ændre til en anden skrifttype skal du klikke på Modificer og vælge elementtypen. En ny dialog bliver vist. Vælg den ønskede skrifttype, kontroller de øvrige attributter og klik så OK. For at sætte ændringerne som standardskrifttyper skal du klikke på Standard.

note

Hvis du i en del af teksten vil bruge en anden skrifftype, end den som bruges til hele teksten, skal du vælge kommandoen FONT i vinduet Kommandoer.

Variable

Du kan vælge skrifttypen til variablene i din formel. For eksempel: I formlen x=SIN(y) er x og y variable og vil blive vist med den tildelte skrifttype.

Funktioner

Vælg skrifttypen til funktioners navne og egenskaber. For eksempel er SIN( ) funktionerne i formlen x=SIN(y).

Tal

Du kan vælge skrifttypen til tallene i din formel.

Tekst

Definer skrifttypen til teksten i din formel her.

Brugerdefinerede skrifttyper

I dette område af dialogen Skrifttyper kan du definere skrifttyper til at formatere andre tekstkomponenter i formlen. Der er tre grundlæggende skrifttyper:Serif, Sans Serif og Fast. Du kan vælge enhver anden skrifttype for hver af de tre standardskrifttyper. Du kan bruge alle skrifttyper, som er installeret på dit system. Vælg knappen Modificer for at udvide det udvalg, der tilbydes i rullelisten.

De brugerdefinerede skrifttyper anvendes, hvis du vælger en anden skrifttype med kommandoen FONT i vinduet Kommandoer.

Serif

Du kan angive den skrifttype, der skal bruges til font serif. En serif er den lille "tværlinje" (også kaldet fødder) som for eksempel kan ses i bunden af et stort A i skrifttypen Times. Brugen af seriffer hjælper læserens øjne med at følge tekstlinjen og kan øge læsehastigheden.

Sans

Du kan angive den skrifttype, der skal bruges til formateringen sans.

Fast

Du kan angive den skrifttype, der skal bruges til formateringen fast formatering.

Modificer

Klik på et af punkterne i denne pop-op-menu for at åbne dialogen Skrifttyper, hvor du kan vælge skrifttype og attributter for de forskellige formel- og brugerdefinerede skrifttyper.

Standard

Klik på denne knap for at gemme dine ændringer som standard for alle nye formler. Når du har bekræftet ændringerne, klik på knappen Ja.

Gem standard