Mængdeoperationer

Tildel forskellige sætoperatorer til tegnene i din LibreOffice Math-formel. De enkelte operatorer vises i den nederste del af ruden Elementer. Kald kontekstmenuen i vinduet Kommandoer for at se en identisk liste over de enkelte funktioner. Alle operatorer, der ikke findes i ruden Elementer skal indtastes direkte i vinduet Kommandoer. Du kan også indsætte direkte andre dele at formlen, endda selv om, symbolerne allerede findes til dem.

For at tilgå denne kommando...

Åbn genvejsmenuen i kommandovinduet - vælg Mængdeoperationer

Vælg Vis - Elementer og vælg efterfølgende Sæt operationer fra listboksen i panelet Elementer.


Når du har markeret ikonet Sæt operationer i panelet Elementer, bliver relevante ikoner vist i den nederste del af vinduet. Klik bare på et symbol her for at indsætte operatoren i formlen, som redigeres i Kommandovinduet.

Mængdeoperationerne i detaljer:

ikonet Er indeholdt i

er indeholdt i

Brug ikonet for at indsætte mængdeoperatoren er indeholdt i med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?> in <?> direkte i kommandovinduet.

ikonet Er ikke indeholdt i

er ikke inkluderet i

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren er ikke inkluderet i med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?> notin <?> i kommandovinduet.

ikonet Indeholder

inkluderer

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren inkluderer med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?> owns <?> eller <?> ni <?> direkte i kommandovinduet.

ikonet Tom mængde

tom mængde

Brug dette ikon for at indsætte en tom mængde. Indtast emptyset i kommandovinduet, for at indsætte en tom mængde i dit dokument.

ikonet Fællesmængde

Fællesmængde

Brug dette ikon for at indsætte to pladsholdere med mængdeoperatoren Fællesmængde af mængder. Det samme sker, hvis du indtaster <?> intersection <?> i kommandovinduet.

ikonet Foreningsmængde

Foreningsmængde

Brug dette ikon for at indsætte operatoren Foreningsmængde med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?> union <?> direkte i kommandovinduet.

ikonet Forskel

Forskel

Brug dette ikon for at indsætte operatoren mængdedifferens. Du kan også indtaste <?> setminus <?> eller <?> bslash <?> i kommandovinduet.

ikonet Kvotientmængde

Kvotientmængde

Brug dette ikon for at indsætte en skråstreg for at oprette en kvotientmængde med to pladsholdere. Indtast <?>slash<?> i kommandovinduet, for at opnå samme resultat.

ikonet Aleph

Aleph

Brug dette ikon for at indsætte et kardinaltal. Du kan opnå samme resultat ved at indtaste aleph i kommandovinduet.

ikonet Delmængde

Delmængde

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren er en delmængde af. Du kan også indtaste <?> subset <?> direkte i kommandovinduet.

ikonet Delmængde eller lig med

Delmængde eller lig med

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren er delmængde af eller lig med med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?>subseteq<?> i kommandovinduet.

ikonet Indeholder som ægte delmængde

Indeholder som ægte delmængde

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren er en overmængde af og to pladsholdere. Du kan også indtaste <?>supset<?> i kommandovinduet.

ikonet Overmængde eller lig med

Overmængde eller lig med

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren er en overmængde eller lig med med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?>supseteq<?> i kommandovinduet.

ikonet Ikke ægte delmængde

Ikke ægte delmængde

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren ikke ægte delmængde med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?>nsubset<?>.

ikonet Ikke ægte delmængde af eller lig med

ikke delmængde af eller lig med

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren ikke delmængde med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?>nsubseteq<?> i kommandovinduet.

ikonet Indeholder ikke som ægte delmængde

Indeholder ikke som ægte delmængde

Brug dette ikon for at indsætte mængdeoperatoren Indeholder ikke som ægte delmængde med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?>nsupset<?> i kommandovinduet.

ikonet Ikke Overmængde af eller lig med

ikke overmængde af eller lig med

Brug dette ikon til at indsætte mængdeoperatoren Indeholder ikke som delmængde med to pladsholdere. Du kan også indtaste <?>nsupseteq<?> i kommandovinduet.

ikonet Mængden af naturlige tal

Mængden af naturlige tal

Brug dette ikon for at indsætte et tegn for Mængden af naturlige tal. Du kan også indtaste setn i kommandovinduet.

ikonet Mængden af rationelle tal

Mængden af hele tal

Brug dette ikon for at indsætte et tegn for Mængden af hele tal. Du kan også indtaste setz i kommandovinduet.

ikonet Mængden af rationelle  tal

Mængden af rationale tal

Brug dette ikon for at indsætte et tegn for Mængden af rationale tal. Du kan også indtaste setq i kommandovinduet.

ikonet Mængden af reelle tal

Mængden af reelle tal

Brug dette ikon for at indsætte et tegn for Mængden af reelle tal. Du kan også indtaste setr i kommandovinduet.

ikonet Mængden af komplekse tal

Mængden af komplekse tal

Brug dette ikon for at indsætte et tegn for Mængden af komplekse tal. Du kan også indtaste setc i kommandovinduet.

Advarselsikon

Vær sikker på at skrive mellemrum (afstande) mellem værdier og kommandoer når du indtaster dem manuelt i kommandovinduet. Dette sikrer, at den rigtige struktur opnås.


Støt os venligst!