Elementer

Dette er en liste med operatorer, funktioner, symboler og formateringer, som kan indsættes i formlen.

Nogle eksempler viser dig udvalget af operationer.

Udvalgsvinduet er delt i to. N√•r du klikker p√• et symbol i den √łverste del af vinduet, vises de tilh√łrende symboler i den nederste halvdel af vinduet.

Du har adgang til de samme funktioner i undermenuer til genvejsmenuen for vinduet Kommandoer.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Vis - Elementer


Unære/binære operatorer

Du kan vælge forskellige unære og binære operatorer til at bygge din LibreOffice Math-formel. Unære refererer til operatorer, der påvirker en pladsholder. Binære referer til operatorer, der forbinder to pladsholdere. Det nederste område i ruden Elementer viser de enkelte operatorer. Kontekstmenuen i vinduet Kommandoer indeholder også en liste over disse operatorer såvel som yderligere operatorer. Hvis du har brug for en oprator, der ikke er indeholdt i ruden Elementer, bruger du kontekstmenuen eller indtaster den direkte i vinduet Kommandoer.

Relationer

Du kan v√¶lge mellem adskillige relationer til at strukturere dine LibreOffice Math formler. Relationsfunktioner vises i den nedre del af vinduet Elementer. Listen er ogs√• i h√łjreklik menuen i vinduet Kommandoer. Alle relationer som ikke er i vinduet Elementer eller i h√łjreklikmenuen kan skrives manuelt i vinduet Kommando.

Mængdeoperationer

Tildel forskellige sætoperatorer til tegnene i din LibreOffice Math-formel. De enkelte operatorer vises i den nederste del af ruden Elementer. Kald kontekstmenuen i vinduet Kommandoer for at se en identisk liste over de enkelte funktioner. Alle operatorer, der ikke findes i ruden Elementer skal indtastes direkte i vinduet Kommandoer. Du kan også indsætte direkte andre dele at formlen, endda selv om, symbolerne allerede findes til dem.

Funktioner

Vælg en funktion i den nederste del at ruden Elementer. Disse funktioner er også oplistet i kontekstmenuen i vinduet Kommandoer. Alle funktioner, der ikke findes i ruden Elementer, skal indtastes manuelt i vinduet Kommandoer.

Operatorer

Du kan vælge mellem forskellige operatorer til at strukturere din LibreOffice Math-formel. Alle tilgængelige operatorer ses i den nederste del af ruden Elementer. De er også oplistet i kontekstmenuen til vinduer Kommandoer. Alle operatorer, der ikke findes i ruden Elementer eller i kontekstmenuen, skal indtastes manu.elt i vinduet Kommandoer.

Attributter

Du kan vælge mellem forskellige attributter til LibreOffice Math-formler. Nogle attributter vises i den nederste del af ruden Elementer. Disse elementer er også oplistet i kontekstmenuen i vinduet Kommandoer. Alle attributter, der ikke er indeholdt i ruden Elementer eller i kontekstmenuen, skal indtastes manuelt i vinduet Kommandoer.

Parenteser

Du kan vælge mellem forskellige klammetyper til at strukturere en LibreOffice Math-formel. Klammetyper vises i den nederste del af ruden Elementer. Disse klammer er også oplistet i kontekstmenuen i vinduet Kommandoer. Alle klammer, der er ikke indeholdt i ruden Elementer eller i kontekstmenuen, kan indtastes manuelt i vinduet Kommandoer.

Formater

Du kan vælge mellem forskellige indstillinger for at formatere en LibreOffice Math-formel. Format-indstillingerne vises i den nederste del af ruden Elementer. Disse indstillinger oplistes også i kontekstmenuen i vinduet Kommandoer.

Andre symboler

Viser diverse matematiske symboler.

LibreOffice Math eksempler

Her f√łlger en liste med eksempler p√• formler i LibreOffice Math.

Referencetabeller for formler

Denne referencesektion indeholder lister over mange operatorer, funktioner, symboler og formateringsmuligheder som er tilg√¶ngelig i LibreOffice Math. Mange af funktionerne kan inds√¶ttes ved hj√¶lp af ikonet i vinduet Elementer eller ved hj√¶lp af h√łjreklikmenuen i vinduet Kommandoer.

St√łt os venligst!