Brug af genvejstaster i LibreOffice Impress

Noteikon

Nogle af genvejstasterne kan v√¶re tildelt til dit operativsystem. Taster, som er tildelt til operativsystemet, er ikke tilg√¶ngelige i LibreOffice. Pr√łv at tildele forskellige taster enten i LibreOffice i Funktioner - Tilpas - Tastatur eller i dit operativsystem.

Du kan bruge tastaturet til at tilgå kommandoer i LibreOffice Impress såvel som til at navigere gennem arbejdsområdet. LibreOffice Impress bruger samme genvejstaster som LibreOffice Draw for at oprette tegneobjekter.

Markering af pladsholdere

LibreOffice Impress Autolayout bruger pladsholdere for diastitler, tekst, og objekter. For at vælge en pladsholder skal du trykke Ctrl+Enter. For at flytte til næste pladsholder skal du trykke Ctrl+Enter igen.

Noteikon

Hvis du taster Ctrl+Enter, efter du når sidste pladsholder i et dias, bliver et nyt dias indsat efter det aktuelle dias. Det nye dias bruger samme layout som det aktuelle dias.

For at oprette og redigere et tegningsobjekt

1. Tryk F6 for at komme til v√¶rkt√łjslinjen Tegning.

2. Tryk p√• H√łjrepil indtil du n√•r ikonet for tegnev√¶rkt√łjet.

3. Hvis der er en pil ved siden af ikonet, vil tegnev√¶rkt√łjet √•bne en underordnet v√¶rkt√łjslinje. Tryk p√• Pil op eller Pil ned for at √•bne den underordnede v√¶rkt√łjslinje og tryk s√• p√• H√łjrepil eller Venstrepil for at v√¶lge et ikon.

4. Tryk på +Enter

Objektet bliver oprettet på midten i det aktuelle dokument.

5. For at vende tilbage til dokumentet +F6.

Du kan bruge piletasterne for at placere objektet der, hvor du √łnsker det. For at v√¶lge en kommando fra genvejsmenuen for objektet, tryk Skift+F10.

For at markere et objekt

1. Tryk på +F6 for at gå ind i dokumentet.

2. Tryk på Tabulator indtil du når det objekt, som du vil markere.

Under en præsentation

For at starte en præsentation, skal du trykke på Ctrl+F2 eller F5.

Gå frem til det næste dias eller til næste animationseffekt

Mellemrumstast

Gå frem til det næste dias uden at afspille objektanimationseffekter

+SideNed

Tilbage til forrige dias

+SideOp

Gå til et bestemt dias

Tast sidenummeret på diasset, og tryk så Enter.

Stop præsentation

Esc eller -.

Diassortering

N√•r du f√łrst skifter til Diassortering, skal du trykke Enter for at skifte tastaturfokus til arbejdsomr√•det. Ellers skal du trykke F6 for at navigere til arbejdsomr√•det og s√• trykke Enter.

Markere og afmarkere dias

Brug piletasterne til at navigere til diasset, som du vil markere, og tryk s√• Mellemrumstasten. For at tilf√łje til markeringen skal du bruge piletasterne til at navigere til dias(ene), som du vil tilf√łje, og tryk Mellemrumstast igen. For at frav√¶lge et dias skal du navigere til diasset og s√• trykke Mellemrumstast.

Kopiering af et dias:

1. Brug piletasterne til at navigere til diasset, som du vil kopiere, og tryk så Ctrl+C.

2. Flyt til det dias, hvor du vil indsætte det kopierede dias, og tryk så Ctrl+V.

Flytning af et dias:

1. Brug piletasterne til at navigere til diasset, som du vil flytte, og tryk så Ctrl+X.

2. Naviger til det dias, hvor du vil flytte diasset, og tryk så Ctrl+V.

3. Vælg Foran eller Efter det aktuelle dias, og klik så på OK.