Brug af genvejstaster i LibreOffice Impress

Noteikon

Nogle af genvejstasterne kan v√¶re tildelt til dit operativsystem. Taster, som er tildelt til operativsystemet, er ikke tilg√¶ngelige i LibreOffice. Pr√łv at tildele forskellige taster enten i LibreOffice i Funktioner - Tilpas - Tastatur eller i dit operativsystem.

Du kan bruge tastaturet til at tilgå kommandoer i LibreOffice Impress såvel som til at navigere gennem arbejdsområdet. LibreOffice Impress bruger samme genvejstaster som LibreOffice Draw for at oprette tegneobjekter.

Markering af pladsholdere

LibreOffice Impress Autolayouts bruger pladsholdere til dias-titler, tekster og objekter. For at vælge en pladsholder trykker du på +Enter. For at flytte til den næste pladsholder trykker du på +Enter igen.

note

Hvis du trykker på +Enter efter at du har nået den sidste pladsholer på et dias, indsættes et nyt dias efter det aktuelle dias. Det nye dias bruger det samme layout som det aktuelle dias.

For at oprette og redigere et tegningsobjekt

1. Tryk F6 for at komme til v√¶rkt√łjslinjen Tegning.

2. Tryk p√• H√łjrepil indtil du n√•r ikonet for tegnev√¶rkt√łjet.

3. Hvis der er en pil ved siden af ikonet, vil tegnev√¶rkt√łjet √•bne en underordnet v√¶rkt√łjslinje. Tryk p√• Pil op eller Pil ned for at √•bne den underordnede v√¶rkt√łjslinje og tryk s√• p√• H√łjrepil eller Venstrepil for at v√¶lge et ikon.

4. Tryk på +Enter

Objektet bliver oprettet på midten i det aktuelle dokument.

5. For at vende tilbage til dokumentet +F6.

Du kan bruge piletasterne for at placere objektet der, hvor du √łnsker det. For at v√¶lge en kommando fra genvejsmenuen for objektet, tryk Skift+F10.

For at markere et objekt

1. Tryk på +F6 for at gå ind i dokumentet.

2. Tryk på Tabulator indtil du når det objekt, som du vil markere.

Under en præsentation

Start en pæsentation

For at starte en præsentation fra begyndelsen, trykker du på F5.

For at starte en præsentation fra den aktuelle side trykker du på Skift+F5.

Gå frem til det næste dias eller til næste animationseffekt

Mellemrumstast

Gå frem til det næste dias uden at afspille objektanimationseffekter

+SideNed

Tilbage til forrige dias

+SideOp

Gå til et bestemt dias

Tast sidenummeret på diasset, og tryk så Enter.

Stop præsentation

Esc eller -.

Diassortering

N√•r du f√łrst skifter til Diassortering, skal du trykke Enter for at skifte tastaturfokus til arbejdsomr√•det. Ellers skal du trykke F6 for at navigere til arbejdsomr√•det og s√• trykke Enter.

Markere og afmarkere dias

Brug piletasterne til at navigere til diasset, som du vil markere, og tryk s√• Mellemrumstasten. For at tilf√łje til markeringen skal du bruge piletasterne til at navigere til dias(ene), som du vil tilf√łje, og tryk Mellemrumstast igen. For at frav√¶lge et dias skal du navigere til diasset og s√• trykke Mellemrumstast.

Kopiering af et dias:

1. Brug piletasterne til at navigere til det dias, du vil kopiere og tryk så på +C.

2. Flyt til dias, hvor du vil indsætte det kopierede dias og tryk så på +V.

Flytning af et dias:

1. Brug piletasterne til at navigere til det dias, du vil flytte, og tryk så på +X.

2. Placer mark√łren der, hvor du vil flytte diasset til og tryk derefter p√• +V.

3. Vælg Foran eller Efter det aktuelle dias, og klik så på OK.