Konvertering af 2D-objekter til kurver, polygoner og 3D-objekter

Du kan konvertere todimensionelle (2D) objekter for at skabe forskellige former. LibreOffice kan konvertere 2D objekter til f√łlgende objekttyper:

To typer af 3D objekter

For at konvertere et objekt til en kurveform:

1. Marker et 2D-objekt på diasset eller siden.

2. H√łjreklik p√• objektet og v√¶lg Konverter - Til kurve.

For at √¶ndre objektets form skal du klikke p√• ikonet Punkter Ikon p√• v√¶rkt√łjslinjen Tegning og s√• tr√¶kke i h√•ndtagene p√• objektet. Du kan ogs√• tr√¶kke kontrolpunkterne p√• et h√•ndtag for at √¶ndre formen p√• kurven.

For at konvertere et 2D-objekt til en polygon:

1. Marker et 2D-objekt på diasset eller siden.

2. H√łjreklik p√• objektet og v√¶lg Konverter - Til polygon.

For at √¶ndre objektets form skal du klikke p√• ikonet Punkter Ikon p√• v√¶rkt√łjslinjen Tegning og tr√¶kke i h√•ndtagene p√• objektet.

For at konvertere et 2D-objekt til et 3D-objekt:

1. Marker et 2D-objekt på diasset eller siden.

2. Klik p√• ikonet Ekstrudering til/fra Ikon p√• v√¶rkt√łjslinjen Tegning eller h√łjreklik p√• objektet og v√¶lg Konverter - Til 3D.

For at √¶ndre egenskaberne for 3D-objektet skal du bruge v√¶rkt√łjslinjen Streg og fyld og v√¶rkt√łjslinjen 3D-indstillinger.

Tipikon

For at konvertere et tekstobjekt til 3D skal du bruge ikonet Fontwork Ikon p√• v√¶rkt√łjslinjen Tegning.

For at konvertere et 2D-objekt til et 3D-rotationslegeme:

Et 3D-rotationslegeme bliver lavet ved at rotere det markerede objekt omkring sin lodrette akse.

1. Marker et 2D-objekt på diasset eller siden.

2. H√łjreklik p√• objektet og v√¶lg Konverter - Til 3D-rotationslegeme

For at √¶ndre egenskaberne for 3D-objektet skal du bruge v√¶rkt√łjslinjerne Streg og fyld samt 3D-indstillinger.

Tipikon

Du kan rotere 2D-objektet f√łr konverteringen for at oprette en mere kompleks figur.