Konvertering af 2D-objekter til kurver, polygoner og 3D-objekter

Du kan konvertere todimensionelle (2D) objekter for at skabe forskellige former. LibreOffice kan konvertere 2D objekter til følgende objekttyper:

To typer af 3D objekter

For at konvertere et objekt til en kurveform:

1. Marker et 2D-objekt på diasset eller siden.

2. Højreklik på objektet og vælg Konverter - Til kurve.

For at ændre objektets form skal du klikke på ikonet Punkter Ikon på værktøjslinjen Tegning og så trække i håndtagene på objektet. Du kan også trække kontrolpunkterne på et håndtag for at ændre formen på kurven.

For at konvertere et 2D-objekt til en polygon:

1. Marker et 2D-objekt på diasset eller siden.

2. Højreklik på objektet og vælg Konverter - Til polygon.

For at ændre objektets form skal du klikke på ikonet Punkter Ikon på værktøjslinjen Tegning og trække i håndtagene på objektet.

For at konvertere et 2D-objekt til et 3D-objekt:

1. Marker et 2D-objekt på diasset eller siden.

2. Klik på ikonet Ekstrudering til/fra Ikon på værktøjslinjen Tegning eller højreklik på objektet og vælg Konverter - Til 3D.

For at ændre egenskaberne for 3D-objektet skal du bruge værktøjslinjen Streg og fyld og værktøjslinjen 3D-indstillinger.

Tipikon

For at konvertere et tekstobjekt til 3D skal du bruge ikonet Fontwork Ikon på værktøjslinjen Tegning.

For at konvertere et 2D-objekt til et 3D-rotationslegeme:

Et 3D-rotationslegeme bliver lavet ved at rotere det markerede objekt omkring sin lodrette akse.

1. Marker et 2D-objekt på diasset eller siden.

2. Højreklik på objektet og vælg Konverter - Til 3D-rotationslegeme

For at ændre egenskaberne for 3D-objektet skal du bruge værktøjslinjerne Streg og fyld samt 3D-indstillinger.

Tipikon

Du kan rotere 2D-objektet før konverteringen for at oprette en mere kompleks figur.