Konverter til 3D

Konverterer det valgte objekt til et tredimensionelt (3D) objekt.

For at tilgå denne kommando...

Choose Shape - Convert - To 3D (LibreOffice Draw only)

Åbn genvejsmenuen for et markeret objekt og vælg Konverter - Til 3D

Det valgte objekt bliver først konverteret til en kontur, derefter til et 3D-objekt.

Hvis du vælger to eller flere objekter og konverterer dem til 3d, bliver resultater en 3d-grupe, der fungerer som et enkelt objekt. Du kan redigere enkelte objekter i gruppen ved at vælge . Vælg , når du er færdig.

Noteikon

Konverteringen af en gruppe objekter til 3D vil ikke ændre stablingsrækkefølgen for de enkelte objekter.

Tipikon

Tryk på F3 for hurtigt at gå ind i en gruppe +F3 for at forlade gruppen.

Du kan også konvertere bitmapbilleder og vektorgrafik, inklusiv clipart, til 3D-objekter. LibreOffice behandler bitmaps som rektangler og vektorgrafik som en gruppe polygoner, når de konverteres til 3D.

Selv tegneobjekter, der indeholder tekst, kan konverteres.

Hvis du vil, kan du også tilføje en 3D-effekt til det konverterede objekt.