Dimensionering

Ændrer længde-, målings- og hjælpelinjeegenskaber for den valgte mållinje.

Noteikon

Hvis du vil ændre stregtypen eller piletypografien på en mållinje, vælg Formater - Streg.

For at tilgå denne kommando...

På genvejsmenuen for en mållinje skal du vælge Dimensioner

P√• v√¶rkt√łjslinjen Pile skal du klikke p√• ikonet M√•llinje

Ikon

Mållinje

Der indsættes altid en målelinje på laget ved navn Målwlinjer. Hvis du sætter dette lag til usynlig, vil du ikke kunne se nogen målelinje på din tegning.

Linje

Sætter afstandsegenskaber for mållinjen og hjælpelinjerne med respekt for hverandre og for grundlinjen.

Linjeafstand

Specificerer afstanden imellem mållinjen og grundlinjen (linjeafstand = 0).

Hjælpelinjeoverhæng

Angiver l√¶ngden af venstre og h√łjre hj√¶lpelinje startende ved grundlinjen (linjeafstand = 0). Positive v√¶rdier udvider hj√¶lpelinjerne over grundlinjen, og negative v√¶rdier udvider hj√¶lpelinjerne under grundlinjen.

Hjælpelinjeafstand

Angiver l√¶ngden af h√łjre og venstre hj√¶lpelinje startende ved m√•llinjen. Positive v√¶rdier udvider hj√¶lpelinjerne over m√•llinjen, og negative v√¶rdier udvider hj√¶lpelinjerne under m√•llinjen.

Venstre hjælpelinje

Angiver længden af venstre hjælpelinje startende ved mållinjen. Positive værdier udvider hjælpelinjen under mållinjen og negative værdier udvider hjælpelinjen over mållinjen.

H√łjre hj√¶lpelinje

Angiver l√¶ngden af den h√łjre hj√¶lpelinje startende ved m√•llinjen. Positive v√¶rdier udvider hj√¶lpelinjen under m√•llinjen og negative v√¶rdier udvider hj√¶lpelinjen over m√•llinjen.

Mållinje under objektet

Omvender egenskaberne sat i området Linje.

Antal decimaler

Specificerer antal decimaler brugt til visningen af linjeegenskaber.

Forklaring

Sætter egenskaberne for målteksten.

Tekstplacering

Afg√łr placeringen af m√•lteksten med hensyn til m√•llinjen og hj√¶lpelinjerne.

Advarselsikon

Afkrydsningsfelterne Automatisk lodret og Automatisk vandret skal v√¶re ryddet, f√łr du kan tildele Tekstplacering.

Automatisk lodret

Bestemmer den optimale lodrette position til målteksten.

Automatisk vandret

Bestemmer den optimale vandrette position til målteksten.

Vis måleenheder

Viser eller skjuler måleenhederne. Du kan også vælge hvilken måleenhed, der skal vises, fra listen.

Parallelt med hjælpelinje

Viser teksten parallelt med eller i en vinkel på 90 grader til mållinjen.

Eksempelfelt

Viser en forhåndsvisning af den aktuelle markering.