Generelt

Definerer de generelle indstillingerfor tegning eller præsentationsdokumenter.

For at tilgå denne kommando...

Åbn en præsentation, vælg - LibreOffice Impress/LibreOffice Draw - Generelt.

Dialogen Impress generelt indstillinger

Tekstobjekter

Tillad hurtigredigering

Hvis aktiveret, kan du redigere tekst umiddelbart efter at have valgt et tekstobjekt. Hvis deaktiveret skal du dobbeltklikke for at redigere teksten.

Kun tekstområde markerbar

Specifies whether to select a text box by clicking the text.

In the area of the text box that is not filled with text, an object behind the text box can be selected.

Nyt dokument (kun i præsentationer)

Start med skabelonmarkering

Angiver, om vinduet Marker en skabelon skal aktiveres, når en præsentation åbnes med Filer - Ny - Præsentation.

Indstillinger

Brug cache til baggrunden

Angiver om der skal benyttes mellemlager for visning af objekter p√• masterdiaset. Det √łger visningshastigheden. Frav√¶lg muligheden Brug baggrundsmellemlager hvis du √łnsker at vise skiftende indhold p√• masterdiaset.

Kopi ved flytning

Hvis aktiveret, vil en kopi blive dannet, n√•r du flytter et objekt, mens du holder tasten nede. Det samme vil g√łre sig g√¶ldende ved rotering og √¶ndring af st√łrrelse for objektet. Det originale objekt vil blive efterladt med den oprindelige placering og st√łrrelse.

Objekter er altid flytbare

Angiver at du √łnsker at flytte et objekt med Rot√©r v√¶rkt√łjet sl√•et til. Hvis Objekt altid flytbart ikke er markeret, kan Rot√©r kun bruges til at rotere objektet.

Vrid ikke objekter i kurve (gælder kun i tegninger)

Opretholder relativ justering af Bézier punkter og 2D tegnede objekter overfor hinanden når du forvrænger objektet

Måleenhed

Fastslår Måleenhed for præsentationer.

Tabulatorer

Angiver afstanden mellem tabulatorstop.

Præsentation (kun i præsentationer)

Aktiver fjernkontrol

Angiver at du √łnsker at aktivere Bluetooth-fjernkontrol, mens Impress k√łrer. Frav√¶lg Aktiver fjernkontrol for at deaktivere fjernkontrol.

Aktiver præsentationskonsollen

Angiver, at du vil aktivere Præsentationskonsolen under præsentationer.

Skaler (kun i tegninger)

Tegningsmålestok

Afg√łr tegneskalaen p√• linealen.

Kompatibilitet (dokumentspecifikke indstillinger)

Indstillingerne i dette område er kun gyldige for det nuværende dokument.

Brug printerens mål til dokumentformatering

Bestemmer, at printermålene anvendes til udskrivning og også til at formatere skærmvisningen. Hvis dette felt ikke er markeret, bruges et layout, der ikke printerafhængigt, til skærmvisning og udskrivning.

Noteikon

Hvis du definerer denne indstilling for det aktuelle dokument og så gemmer dokumentet, for eksempel i et ældre binært format, vil denne indstilling ikke blive gemt. Hvis du senere åbner filen fra det ældre format, vil denne indstilling blive sat som standard.

Tilf√łj afstand mellem afsnit og tabeller

Angiver at LibreOffice Impress beregner afstanden mellem afsnit præcis som Microsoft PowerPoint.

Microsoft PowerPoint l√¶gger bundafstand af et afsnit til topafstanden p√• det n√¶ste afsnit for at beregne den samlede afstand mellem afsnittene. LibreOffice Impress bruger kun den st√łrste af de to afstande.