Beregn

Definerer beregningsindstillingerne for regneark. Definerer hvordan regneark skal h√•ndtere iterative referencer, datoindstillinger, antal decimaler og om der skal skelnes mellem store og sm√• bogstaver, n√•r der s√łges indenfor ark..

For at tilgå denne kommando...

Åbn et regneark, vælg - LibreOffice Calc - Beregn.

Cirkulære referencer

I denne sektion kan du begr√¶nse antallet af tiln√¶rmelsestrin udf√łrt ved cirkul√¶re beregninger. Derudover kan du angive n√łjagtigheden af svaret.

Gentagelser

Angiver om formler med iterative referencer (formler som fortl√łbende gentages, indtil problemet er l√łst) beregnes efter et bestemt antal gentagelser. Hvis feltet Gentagelser ikke er markeret, vil en cirkul√¶r reference i tabellen for√•rsage en fejlmeddelelse.

Eksempel: beregne prisen på en vare uden moms.

1. Indtast teksten 'Salgspris' i celle A5, teksten 'Nettopris' i celle A6 og teksten 'Moms' i celle A7.

2. Indtast nu en salgspris (for eksempel, 100) i celle B5. Nettoprisen skulle blive vist i celle B6 og momsen skulle blive vist i celle B7.

3. Du ved, at momsen beregnes som 'nettopris gange 25%', og at du kommer frem til nettoprisen ved at trække momsen fra salgsprisen. Skriv formlen =B5-B7 i B6 for at udregne nettoprisen, og skriv formlen =B6*0,25 i celle B7 for at beregne momsen.

4. Slå gentagelser til for at beregne formlerne korrekt. Ellers fremkommer fejlmeddelelsen 'Circulær reference' i Statuslinjen.

A

B

5

Salgs pris

100

6

Netto

=B5-B7

7

Moms

=B6*0,15

Trin

Indstiller det maksimale antal gentagelser.

Minimal ændring

Specificerer forskellen mellem to gentagelsestrins resultater. Hvis resultatet af gentagelsen er mindre end værdien for den minimale ændring, vil gentagelsen stoppe.

Dato

Vælg startdatoen for den interne konvertering fra dage til tal.

30.12.1899 (standard)

Sætter 30.12.1899 som dag nul.

01.01.1900 (StarCalc 1.0)

Sætter 01.01.1900 som dag nul. Brug denne indstilling til StarCalc 1.0 regneark som indeholder datoer.

01.01.1904

Sætter 01.01.1904 som dag nul. Brug denne indstilling til regneark som er importeret fra et fremmed format.

STORE og små bogstaver

Angiver om der skal skelnes mellem store og små bogstaver i tekster, når man sammenligner celleindhold.

Eksempel: Skriv teksten 'Test' i celle A1 og teksten 'test' i B1. Så skriv formlen "=A1=B1" i celle C1. Hvis STORE og små bogstaver er markeret, vises FALSK i cellen, ellers vises SAND.

note

EKSAKT tekstfunktionen er altid versalf√łlsom, uafh√¶ngig af instillingerne i denne dialog.

warning

Deaktiver versalf√łlsomhed for regneark, som skal fungere sammen med Microsoft Excel.

N√łjagtighed som vist

Angiver om beregninger skal bruge de afrundede v√¶rdier vist i arket. Diagrammer vil blive vist med de viste v√¶rdier. Hvis indstillingen N√łjagtighed som vist ikke er markeret, bliver de viste tal afrundet, men internt bliver de beregnet ved hj√¶lp af det ikke-afrundede tal.

S√łgekriterier = og <> skal g√¶lde for hele celler

Bestemmer at s√łgekriteriet, du indstiller for Calc-databasefunktioner, skal passe pr√¶cist til hele cellen. N√•r b√•de afkrydsningsfeltet S√łgekriterier = og <> skal g√¶lde for hele celler og afkrydsningsfeltet Aktiver jokertegn i formler er markeret, opf√łrer LibreOffice Calc sig pr√¶cis som Microsoft Excel ved s√łgning af celler i databasefunktionerne.

.* i f√łlgende position:

S√łge resultat:

win

Finder win, men ikke win95, os2win, eller upwind

win*

Finder win og win95, men ikke os2win eller upwind

*win

Finder win og os2win, men ikke win95 eller upwind

*win*

Finder win, win95, os2win og upwind

Hvis S√łgekriterier = og <> skal g√¶lde for hele celler ikke er aktiveret, optr√¶der s√łgem√łnsteret "win" som ".*win.*". S√łgem√łnsteret kan st√• p√• et vilk√•rligt sted i cellen, n√•r du s√łger med Calc-databasefunktioner.

warning

Aktiver Match hele cellen i regneark, som skal kunne fungere sammen med Microsoft Excel.

Aktiver jokere i formler

Angiver, at der er aktiveret jokere under s√łgning og ogs√• til sammenligning af tegnstrenge.

warning

Aktiver jokere i formler i regneark, der skal kunne fungere sammen med Microsoft Excel.

Aktiver regulære udtryk i formler

Angiver, at regul√¶re udtryk er aktiveret i stedet for simple jokere under s√łgning og ogs√• til sammenligning af tegnstrenge.

warning

Aktiver ikke regulære udtryk i formler i regneark, som skal fungere sammen med Microsoft Excel.

Ingen jokre eller regulære udtryk i formler

Angiver, at der udelukkende bruges bogstavelige strenge under s√łgning og ogs√• til sammenligning af tegnstrenge.

warning

Deaktiver ikke jokere i formler i regneark, der skal kunne fungere sammen med Microsoft Excel.

Find automatisk kolonne-/rækkeetiketter

Specificerer at du kan bruge teksten i en vilk√•rlig celle som en etiket for kolonnen under teksten eller r√¶kken til h√łjre for teksten. Teksten skal best√• af mindst et ord og m√• ikke indeholde operatorer.

Eksempel: Celle E5 indeholder teksten "Europa". Nedenunder i celle E6 er v√¶rdien 100, og i celle E7 er den 200. Hvis Find kolonne-/r√¶kkeetiketter automatisk er markeret, kan du skrive den f√łlgende formel i celle A1: =SUM(Europa).

Begræns decimaler for almindeligt talformat

Du kan angive maksimalt antal decimalpladser der skal vises som standard for celler med almindeligt talformat. Hvis inaktiv, vil celler med talformat vise så mange decimalpladser som kolonnens bredde tillader.

Antal decimaler

Angiver antallet af decimaler, som skal vises for tal, der benytter talformatet Standard. Tal vises som afrundede tal, men gemmes ikke som afrundede tal.