Valg af ny farve

LibreOffice lader dig bestemme brugerdefinerede farver med todimentionel grafik og numerisk gradient-diagram fra dialogboksen Vælg en farve.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Format - Område -Område, tryk på Farve-knappen og klik på Vælg-knappen.

Ikon

Tryk på knappen Farvedialog på fanebladet Belysning på dialogen 3D-effekter.


Farvevælger-vinduet

Vinduet Vælg en farve

Dialogen Vælg en farve består af fire hovedområder.

Klik i det store farveområde til venstre for at vælge en ny farve. Ved hjælp af dette vælger-område kan du ændre to komponenter i farven som vist i RGB- eller HSB-farvemodellerne. Bemærk at disse er de to komponenter, som ikke er valgt med radioknapperne på højre side af dialogboksen.

I den højre del af bundlinjen ser du den oprindelige farve fra overordnede faneblad, Farver.

I den venstre del af bundlinjen vises det aktuelle resultat af dit arbejde i denne dialog.

note

LibreOffice bruger kun RGB-farvemodellen til udskrift i farve. CMYK-kontrolelementerne er der kun for at gøre det nemmere at indtaste farveværdier efter CMYK-notation.


RGB

Rød

Sætter komponenten Rød, der kan ændres på den lodrette skyder, og komponenterne Grøn og Blå i det todimensionelle felt Farvevælger. Tilladte værdier er 0 til 255.

Grøn

Sætter komponenten Grøn, der kan ændres på den lodrette skyder, og komponenterne Rød og Blå i det todimensionelle felt Farvevælger. Tilladte værdier er 0 til 255.

Blå

Sætter komponenten Blå, der kan ændres på den lodrette skyder, og komponenterne Grøn og Rød i det todimensionelle felt Farvevælger. Tilladte værdier er 0 til 255.

Hex #

Viser og indstiller farveværdien i RGB-farvemodellen udtrykt som et hexadecimalt tal.

HSB

Farvetone

Sætter komponenten Farvetone (Hue), der kan ændres på den lodrette farveskyder, og komponenterne Farvemætning (Saturation) og Lysstyrke (Brightness) i det todimensionelle felt Farvevælger. Værdierne udtrykkes i grader fra 0 til 359.

Mætning

Sætter komponenten Farvemætning (Saturation), der kan ændres på den lodrette farveskyder, og komponenterne Farvetone (Hue) og Lysstyrke (Brightness) i det todimensionelle felt Farvevælger. Værdierne udtrykkes i procent (0 til 100).

Lysstyrke

Sætter komponenten Lysstyrke (Brightness), der kan ændres på den lodrette farveskyder, og komponenterne Farvetone (Hue) og Farvemætning (Saturation) i det todimensionelle felt Farvevælger. Værdierne udtrykkes i procent (0 til 100).

CMYK

Turkis

Indstil den cyanfarveværdi som udtrykt i CMYK-farvemodellen.

Magentarød

Indstil den magenta farveværdi som udtrykt i CMYK-farvemodellen.

Gul

Indstil den gule farveværdi som udtrykt i CMYK-farvemodellen.

Sort

Indstil den sorte farveværdi eller tast (sort) som udtrykt i CMYK-farvemodellen.

Støt os venligst!