XML formulardokumenter (XForms)

XForms er en ny type af webformularer, som er udviklet af World Wide Web-konsortiet. XForm-modellen er defineret i Extensible Markup Lanuage (XML). Modellen bruger separate sektioner til beskrive hvad en formular gør og hvordan den ser ud. Du kan se specifikationen til XForms på: https://www.w3.org/MarkUp/Forms/.

At arbejde med XForms

I LibreOffice er et XForms-dokument en særlig type Writer-dokument. Designtilstanden af et XForm-dokument har ekstra værktøjslinjer og ruder.

Når du har oprettet og gemt et XForms-dokument, kan du åbne dokumentet, udfylde formularen, og sende ændringerne til en server.

Oprettelse af et nyt XForms-dokument

1. Vælg Filer - Ny(t) - XML-formulardokument.

XForms-designvinduet ĂĄbner i et tomt Writer-dokument.

2. Design din formular.

Ă…bning af et XForms-dokument

Redigering af et XForms-dokument

Åbn XForms-dokumentet og brug følgende værktøjslinjer og vinduer: