Startside

Velkommen til LibreOffice. Tak, fordi du bruger LibreOfficeHjælp-program. Tryk på F1, nårsomhelst du har brug for hjælp til at bruge LibreOffice.

Du vil se startsiden, når der ikke er et dokument åbent i LibreOffice. Den er opdelt i to rammer. Klik på en knap i venstre ramme for at åbne et nyt dokument eller for at åbne en fildialogboks.

Åbn eksisterende filer

Knappen Åbn fil viser en åbn fil open dialogboks.

Knappen Eksterne filer viser en Eksterne filer dialogboks, for åbning af filer på eksterne servere.

Klik på knappen Seneste dokumenter for at få vist miniaturer af de allerseneste dokumenter, du åbnede i vinduets højre side. Lad din mus svæve over miniaturen for at fremhæve dokumnetet, vise et tip om dokumentets placering og vise et ikon øverst til højre til at slette miniaturen fra ruden og fra listen over de seneste filer. Klik på miniaturen for at åbne det underliggende dokument.

Du kan fjerne et element fra listen Seneste dokumenter ved at klikke på knappen i øverste, højre hjørne af ikonet. Selve dokumentet slettes ikke. Du kan fjerne alle elementer på listen Seneste dokumenter ved at trykke på rulleknappen Seneste dokumenter og vælge Ryd seneste dokumenter.

Arbejde med skabeloner

Klik på knappen Skabeloner for at vise skabeloner til alle programmer til højre i vinduet.

Klik på pilen nedad efter knappen Skabeloner for at åbne en menu, hvor du kan vælge et ffilter til at vise skabeloner efter programtype eller åbn dialogen Skabelonhåndtering.

Højreklik på en skabelon i højre panel for at åbne en menu, hvor du enten kan åbne skabelonen for at lave et nyt dokument baseret på skabelonen, eller redigere selve skabelonen.

Opret:

Hver af dokumentknapperne åbner et nyt dokument af den angivne type.

Knappen Udvidelser åbner siden https://extensions.libreoffice.org/, hvor du kan hente skabeloner og andre muligheder til LibreOffice.

note

Krypterede filer viser ikke et miniaturebillede af dets indhold.