Oprette og ændre standard- og tilpassede skabeloner

Når du åbner et nyt dokument med Filer - Ny(t) vises et tomt dokument baseret på en LibreOffice skabelon. Du kan redigere, modificere eller erstatte denne skabelon, så det nye dokument indeholder din tilpassede typografier eller andet indhold.

note

Du kan definere dokumentskabeloner til hvert LibreOffice-program.

Oprettelse af en standard-skabelon

1. Først åbner du enten en eksisterende LibreOffice-skabelon og ændrer den, eller åbner et nyt dokument og redigerer det, som det er nødvendigt for at oprette den ønskede skabelon.

2. Gem dit dokument ved at vælge Filer ▸ Skabeloner ▸ Gem som skabelon og indtast så skabelonens navn, klik på afkrydsningsfeltet Sæt som standardskabelon og gem dokumentet i kategorien Mine skabeloner.

3. Næste gang du åbner et nyt tekstdokument, bliver det baseret på denne nye standard-skabelon.

Ændring af en Standard-skabelon

1. Vælg Filer ▸ Skabeloner ▸ Håndter Skabeloner.

2. Brug Filter til at vælge dokumenttypen.

3. Standardskabelonen er markeret med en grøn markering. Højreklik på denne skabelon og vælg Rediger.

4. Foretag de ønskede ændringer, vælg Filer ▸ Gem og luk dokumentet.

5. Når du åbner et nyt dokument, bruges den ændrede standardskabelon.

Sætte en skabelon som standard

1. Vælg Filer ▸ Skabeloner ▸ Håndter Skabeloner.

2. Højreklik på den skabelon, der skal gøres til standard, vælger du Sæt som standard.

Oprettelse af en standard-skabelon

1. Først åbner du enten en eksisterende LibreOffice-skabelon og ændrer den, eller åbner et nyt dokument og redigerer det, som det er nødvendigt for at oprette den ønskede skabelon.

2. Vælg Filer ▸ Skabeloner ▸ Gem som skabelon, så indtaster du skabelonnavnet, vælger en Skabelonkategori og gemmer.

Ændring af en tilpasset skabelon

1. Vælg Filer ▸ Skabeloner ▸ Håndter Skabeloner.

2. Højreklik på den skabelon, der skal ændres, og vælg Rediger.

3. Foretag de ønskede ændringer, vælg Filer ▸ Gem og luk dokumentet.

Lagring af en skabelon i skabelonmappen

Du kan gemme ethvert dokument som en skabelon ved at vælge filtypen "Skabelon" i dialogen Gem. For at tilgå skabelonen fra Skabelonhåndteringen gemmer du skabelonen i den mappe, der i Brugerstier er angivet til Skabeloner under ▸ LibreOffice ▸ Stier. Det er ofte lettere at gemme et dokument med Filer ▸ Skabeloner ▸ Gem som skabelon, fordi det automatisk placerer skabelonen i den passende mappe.

tip

Skabelonhåndteringen er den forerrukne metode til arbejde med skabeloner. Filer ▸ Ny(t) ▸ Skabeloner og Filer ▸ Skabeloner ▸ Håndter skabeloner er lige gode til at åbne Skabelonhåndteringen. + Skift+ N er den foruddefinerede tastaturgenvej.