hårde mellemrum; indsætte

Indsæt hårde mellemrum, bindestreger og bløde bindestreger

Hårde mellemrum

For at forebygge at to ord skilles fra hinanden i slutningen af en linje holder du og Skift-tasterne ned, når du taster et mellemrum mellem ordene.

note

I Calc kan du ikke indsætte hårde mellemrum.

Hård bindestreg

Et eksempel på et mellemrum uden ombrydning er et virksomhedsnavn som for eksempel A-Z. Du vil helt klart ikke have, at A- står i slutningen af linjen og Z i begyndelsen af den næste linje. For at løse dette problem trykker du på Skift++minus-tegnet. Med andre ord holder du tasterne Skift og nede og trykker på minus-tasten.

Erstatte bindestreger med streger

For at indtaste længere streger kan du under Funktioner - Autokorrektur - Autokorrekturindstillinger - Indstillinger finde indstillingen Erstat tankestreger. Denne indstilling erstatter i visse tilfælde et eller to minustegn med en kort eller en lang bindestreg (se Autokorrekturindstillinger).

For yderligere erstatninger se erstatningstabellen under Funktioner - Autokorrektur - Autokorrekturindstillinger - Erstat. Her kan du blandt andet automatisk erstatte en genvej med en bindestreg, selv i en anden skrifttype.

Blød bindestreg

For selv at understøtte automatisk orddeling ved at bruge en blød bindestreg inde i et ord, bruger du tasterne +minus-tegnet. Ordet deles på dette sted, når det er i linjens slutning, endda selv om den automatiske orddeling er slået fra i dette afsnit.