Registrering af ændringer

note

Gennemgangsfunktionen er tilgængelig i LibreOffice for tekstdokumenter og regnearksdokumenter.


Ikke alle ændringer registreres. For eksempel bliver ændring af et tabulatorstop fra venstrejustering til højrejustering ikke registreret. Dog bliver alle sædvanlige ændringer lavet af en korrekturlæser registreret, såsom tilføjelser, sletninger, tekstændringer og sædvanlig formatering.

  1. For at begynde med at registrere ændringer, skal du åbne det dokument, der skal redigeres og vælge Rediger - Registrer ændringer og så vælge Registrer.

  2. Begynd nu at lave dine ændringer. Du vil bemærke, at alle nye tekstpassager, som du indtaster, bliver understreget med farve, mens al tekst, som du sletter, forbliver synlig, men er streget ud og vist i farve.

  3. Hvis du flytter til en markeret ændring med musemarkøren, vil du se en reference til ændringstypen, forfatteren, dato og klokkeslæt for ændringen i hjælpetip'et. Hvis Udvidede tips også er aktiveret, kan du se enhver tilgængelig kommentar for denne ændring.

Ændringer i et regnearksdokument er fremhævet af en kant omkring cellerne; når du peger på cellen, kan du se mere detaljeret information om denne ændring i hjælpetip.

Du kan indtaste en kommentar på hver registreret ændring ved at placere markøren i området for ændringen og derefter vælge Rediger - Registrerer ændringer - Kommentar. Udover Udvidede tips, vises kommentaren også på listen i dialogen Håndter ændringer.

For at stoppe registrering af ændringer, vælg Rediger - Registrerer ændringer - Registrer igen. Fluebenet fjernes og du kan nu gemme dokumentet.

I et tekstdokument kan du fremhæve alle linjer, som du har ændret med en ekstra farvemarkering. Dette kan for eksempel være i form af en rød linje i marginen.

For at ændre indstillingerne for sporing af ændringer, vælg - LibreOffice Writer - Ændringer eller i - LibreOffice Calc - Ændringer.

Støt os venligst!