Sammenligning af versioner af et dokument

note

Gennemgangsfunktionen er tilgængelig i LibreOffice for tekstdokumenter og regnearksdokumenter.

Forestil dig, at du skriver dit dokument i samarbejde med medforforfattere eller korrekturlæsere. En dag sender du kopier af dit dokument til alle korrekturlæsere, beder dem om at redigere i kopien og sende den tilbage.

Normalt aktiverer korrekturlæserne registrering af ændringer med Rediger - Registrer ændringer - Registrer og du kan let se ændringerne.

Hvis en af forfatterne har lavet ændringer af et dokument uden at registrere dem, kan du sammenligne det ændrede dokument med dit originale dokument.

1. Åbn dit originale dokument og vælg så Rediger - Registrer ændringer - Sammenlign dokument.

Du bør altid starte med at åbne det nyeste dokument og sammenligne det med det ældre dokument.

2. En filvalgsdialog vises. Vælg dit ældre originaldokument og bekræft dialogen.

LibreOffice kombinerer begge dokumenter ind i korrekturlæserens dokument. Alle tekstpassager, som forekommer i korrekturlæserens dokument, men ikke i originalen, bliver identificeret som indsættelser, og alle tekstpassager som er blevet slettet af korrekturlæseren bliver identificeret som sletninger.

3. Du kan nu acceptere "indsættelserne" og "sletningerne". Til sidst kan du gemme korrekturlæserens dokument som en ny original med et nyt navn.