Maskering af dokumenter

Maskering af dokumenter dækker over ord eller dele af et dokument til autoriseret brev eller gennemsyn. Maskering beskytter følsomme oplysninger og hjælper virksomheder og organisationer med at leve op til bestemmelser om fortrolighed eller privatlivets fred.

For at tilgĂĄ denne kommando...

Vælg Funktioner - Maskér

Hvordan fungerer maskering i LibreOffice?

Det aktuelle dokument eksporteres til et tegnet dokument redigeret i LibreOffice Draw. Den maskerede tekst eller indhold fjernes fra det tegnede dokument og erstattes af maskeringsblokken med pixels, der forhindrer ethvert forsøg på at gendanne eller kopiere det originale indhold. Det maskerede dokument eksporteres ofte til PDF til udgivelse eller deling.

Undermaskeringen er maske-figurerne gennemsigtige og grĂĄ, sĂĄ brugeren kan se, hvad der bliver maskeret.

note

Kildedokumentet (tekst, regneark eller præsentation) påvirkes ikke af maskeringen og kan fortsat redigeres.

tip

Gem og del kopier i maskeringsprocessen af dokumentet med dine gruppemedlemmer enten i modificerbart (tegning) eller fuldstændigt (PDF) format efter eget valg.

Værktøjlinjen Maskering

Værktøjslinjen Maskering består af fire værktøjer

ikonet Rektangulært maskeringsværktøj

Rektangulært maskeringsværktøj bruges til at markere indeholdet til maskering ved at tegne gennemsigtige firkanter, der dækker indholdet. Brug håndtagene til at ændre størrelse på maskeringsrektanglen.

ikonet Frihånds maskeringsværktøj

Værktøjet Frihåndsmaskering lader brugeren markere indholdet til maskering ved at tegne frihånds-linjer eller -polygoner, der dækker indholdet.

ikonet Maskeret eksport (Hvid) ikonet Maskeret eksport (Sort)

Knappen Maskeret eksport har to valgmuligheder:

• Maskeret eksport (sort):færdiggør dit dokument ved at konvertere de halvgennemsigtige maskeringsfigurer til ugennemsigtig sort og eksporter som pixelleret PDF-fil.

• Maskeret Eksport (Hvid): færdiggør dit dokument ved at konvertering de halvgennemsigtige maskeringsfigurer til ugennemsigtige hvide figurer og eksporter som pixelleret PDF-fil.

ikonet Direkte eksport til PDF

Direkte eksport til PDF: Laver en kopi under maskering af dokumentet i PDF til at dele som en fuldstændig kopi til gennemsyn