Redaction

Redacting documents blocks out words or portions of a document for authorized use or viewing.

Redaction protects sensitive information and helps enterprises and organizations to comply with regulations on confidentiality or privacy.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Funktioner ▸ Masker

Hvordan fungerer maskering i LibreOffice?

Det aktuelle dokument eksporteres til en tegning redigeret i LibreOffice Draw. Den maskerede tekst eller indhold fjernes fra tegningen og erstattes af maskeringsblokken med pixels, der forhindrer ethvert forsøg på at gendanne eller kopiere det originale indhold. Det maskerede dokument eksporteres ofte til PDF til udgivelse eller deling.

Under maskeringen er maskefigurerne gennemsigtige og grå, så brugeren kan se, hvad der bliver maskeret.

note

Kildedokumentet (tekst, regneark eller præsentation) påvirkes ikke af maskeringen og kan fortsat redigeres.

tip

Gem og del kopier af dokumentet, der er under maskering, med kolleger enten i det modificerbare (tegnings-) eller det ordrette (PDF-)format efter eget valg.

Værktøjslinjen Maskering

Værktøjslinjen Maskering består af fire værktøjer

ikonet Rektangulært maskeringsværktøj

Værktøjet Rektangulær Maskering bruges til markere indholdet til maskering ved at tegne gennemsigtige rektangler , der dækker indholdet. Brug håndtagene til at ændre størrelse på maskeringsrektangelen.

ikonet Frihånds maskeringsværktøj

Værktøjet Frihåndsmaskering lader brugeren markere indholdet til maskering ved at tegne frihånds-linjer eller polygoner, der dækker indholdet.

ikonet Maskeret eksport (Hvid) ikonet Maskeret eksport (Sort)

Knapfeltet Maskeringseksport har to indstillinger:

• Maskeret Eksport (Sort): færdiggør dit dokument ved at konvertere de halvgennemsigtige maskeringsformer til heldækkende sort og eksporter dem som pixler i PDF-filen.

• Maskeret Eksport (Hvidt): færdiggør dit dokument ved at konvertere de halvgennemsigtige maskeringsformer til heldækkende hvidt og eksporter dem som pixler i PDF-filen.

ikonet Direkte eksport til PDF

Direkte eksport til PDF: Laver en "kopi under maskering" af dokumentet i PDF til at dele som en fuldstændig kopi til gennemsyn.