Tilføje nye UNO-komponenter

Programmører kan skrive og integrere deres egne UNO-komponenter (Universal Network Objects) til LibreOffice. Disse nye komponenter kan føjes til LibreOffices menuer og værktøjslinjer; vi kalder dem "Tilføjelsesprogrammer".

Tilføjelse af nye komponenter er understøttet af visse værktøjer og serviceydelser. Detaljer kan findes i LibreOffice Programmeringsvejledning. De tre hovedtrin er som følger:

1. Registrer de nye komponenter i LibreOffice. Dette kan gøres ved at bruge værktøjet unopkg, som kan findes i {installationssti}program.

2. Tilføj de nye komponenter som serviceydelser. ProtocolHandler og JobDispatch serviceydelserne hjælper dig; mere information findes i LibreOffice Programmeringsvejledning.

3. Skift brugergrænsefladen (menuer eller værktøjslinje). Dette kan gøres næsten automatisk ved af skrive en XML tekstfil, som beskriver ændringerne. Mere information findes i LibreOffice Programmeringsvejledning.

Tilføjelsesprogrammer kan udvide funktionaliteten i LibreOffice. De er ikke relaterede til , som leverer nye funktioner til LibreOffice Calc.