Tilføje klikbare hotspots til billeder

Et Imagemap giver dig mulighed for at vedhæfte URL'er til specifikke områder kaldet hotspots på et billede i dit dokument. Et Imagemap er en gruppe af ét eller flere hotspots.

Du kan tegne tre slags hotspots: rektangler, ellipser og polygoner. Når du klikker på et hotspot, åbnes URL'en i det browservindue eller ramme, som du angiver. Du kan også angive den tekst, der fremkommer, når din mus hviler på hotspottet.

For at tilføje et klikbart hotspot til et billede

  1. Placer markøren, hvor du ønsker et Imagemap i dit dokument.

  2. Vælg Indsæt - Billede, marker og indsæt et bitmapbillede.

  3. With the image selected, choose Tools - ImageMap to open the ImageMap Editor, which displays the selected image and contains the hotspot editing tools.

  4. Brug ikonerne i Imagemap-redigeringen til at tegne et hotspot, for eksempel et rektangel, over billedet i baggrunden.

    Du kan se en udvidet hjælpetekst på funktionerne for hvert ikon, når du aktiverer Udvidet Hjælp i - LibreOffice - Generelt.

  5. Indtast "Adresse"-URL'en, som vil blive vist i en webbrowser, når brugeren klikker på hotspottet.

  6. Desuden kan du valgfrit indtaste den "Tekst", som skal vises som et tip, når brugeren peger musen på hotspottet.

  7. Klik på knappen Anvend for at anvende dine ændringer, og luk Imagemap-redigeringen.

  8. Gem dokumentet i LibreOffice eller HTML-format.

Du kan gemme ImageMap som en fil og sende som fil til for eksempel en webserver.

Imagemap

Et Billedkort er en referencefølsom grafik eller ramme. Du kan klikke på definerede områder af en grafik eller en ramme for at gå til et målURL), som er kædet til området. Henvisningsområderne, der vises sammen med de kædede URLer og den tilsvarende tekst, når musemarkøren svæver over disse områder, defineres i Billedkort-redigeringen.

Der er to forskellige slags Imagemaps. En klientside-Imagemap, der evalueres på klient-computeren, som indlæser grafikken fra internettet, og en serverside-Imagemap som evalueres på serveren, som fremviser HTML-siden på internettet. Ved serverside-evaluering vil klik på en Imagemap sende de relative koordinater for markøren indenfor billedet til serveren, og et dedikeret program på serveren svarer. Ved klientevaluering vil klik på et defineret hotspot på en Imagemap aktivere URL'en, som var det et almindeligt tekstlink. URL'en ses under musemarkøren, når den fører på henover Imagemap'et.

Da Imagemaps kan bruges på forskellige måder, kan de være gemt i forskellige formater.

Imagemap-formater

Imagemaps kan overordnet opdeles i dem, som bliver håndteret på en server (for eksempel hos din internetudbyder), og dem der håndteres af webbrowseren på læserens computer.

Serverside-Imagemaps

Serverside-Imagemaps vises til læseren som et billede eller en ramme på siden. Ved klik på Imagemap'en med musen vil koordinaterne for den relative position blive sendt til serveren. Ved hjælp af et ekstra program vil serveren så fastslå, hvad der nu skal ske. Der er flere inkompatible metoder at definere denne proces på. De to mest almindelige er:

LibreOffice opretter Imagemaps til begge metoder. Vælg formatet fra listen Gem som type i dialogen Gem som i Imagemap-redigering. Separate Imagemap-filer er oprettet, som du skal lægge op på serveren. Du bliver nødt til at spørge din internetudbyder eller netværkadministrator, hvilken type Imagemaps der understøttes af serveren, og hvordan adgang til evalueringsprogrammet sker.

Klientside-Imagemap

Området for billedet eller rammen, hvor læseren kan klikke, vises ved fremkomst af den forbundne URL, når musen passerer hen over området. Imagemap'en bliver gemt i et lag under billedet og indeholder information om de refererede områder. Den eneste ulempe ved klientside-Imagemaps er, at ældre webbrowsere ikke kan læse dem; en ulempe som dog løses med tiden.

år du gemmer Billedkortet, vælger du filtypen SIP - StarView ImageMap Dette gemmer billedkortet direkte i et fornat, som kan anvendes på ethvert aktivt billede eller ramme i dit dokument. Hvis du imidlertid blot vil bruge billedkortet på det aktuelle billede eller ramme, er du ikke nødt til at gemme det i et særligt format. Når du har defineret områderne, klikker du simpelthen på Anvend. Mere er ikke nødvendigt. Billedkort fra klientsiden, der er gemt i HTML-format indsættes i direkte på siden i HTML-kode.

Støt os venligst!