Arbejde med forespørgsler

Hvis du ofte ønsker adgang til en delmængde af dine data, som kan defineres af en filterbetingelse, kan du definere en forespørgsel. Det er i bund og grund et navn for en ny visning af de filtrerede data. Du åbner forespørgslen, og ser de aktuelle data i det tabellayout som du angav.

Oprette en ny forespørgsel med Forespørgselsguiden

I LibreOffice kan du oprette en ny forespørgsel med Forespørgselsguiden:

1. Åbn databasefilen hvor du vil oprette en ny forespørgsel.

2. I venstre side af databasevinduet, klik på ikonet Forespørgsler.

3. Klik på Brug guide til at oprette forespørgsel.

Oprette en ny forespørgsel med designvisningen

1. Åbn databasefilen hvor du vil oprette en ny forespørgsel.

2. I venstre side af databasevinduet, klik på ikonet Forespørgsler.

3. Klik Opret forespørgsel i designvisning.

Du ser vinduet Forespørgselsdesign.