Importere og eksportere data i Base

En nem metode til import og eksport af databasetabeller bruger Calc som et "hjælpeprogram".

Eksportere data fra Base

Du kopierer en tabel fra Base til et nyt Calc-ark, s√• kan du gemme eller eksportere dataene til et vilk√•rligt filformat, som Calc underst√łtter.

1. √Öbn den databasefil, som indeholder den databasetabel, der skal eksporteres. Klik Tabeller for at vise tabellerne eller klik Foresp√łrgsler for at vise foresp√łrgslerne.

2. Vælg Filer - Ny(t) - Regneark.

3. I Base-vinduet skal du h√łjreklikke p√• navnet p√• den tabel, der skal eksporteres. V√¶lg Kopier fra genvejsmenuen.

4. Klik i celle A1 i det nye Calc-vindue, vælg derefter Rediger - Sæt ind.

Nu kan du gemme eller eksportere data til mange filtyper.

Importere data i Base

Noteikon

Tekstfiler, regnearksfiler og dit systemadressekartotek kan du kun importere i skrivebeskyttet tilstand.

Noteikon

N√•r du importerer fra en tekst- eller regnearksfil, skal filen have en f√łrste r√¶kke af overskriftsinformation. Den anden r√¶kke i denne fil er den f√łrste gyldige datar√¶kke. Formatet for hver felt i anden r√¶kke bestemmer formatet af hele kolonnen. Alle informationer om formater fra en regnearksfil g√• tabt n√•r du importerer til Base.

Noteikon

Hvis du f.eks. vil sikre, at f√łrste kolonne er tekstformat, m√• du sikre dig, at f√łrste felt i den f√łrste gyldige datar√¶kke indeholder tekst. Hvis et felt i den f√łrste gyldige datar√¶kke indeholder et tal, vil hele kolonnen blive formateret som tal, og der vil kun blive vist tal - ingen tekst - i kolonnen.

1. √Öbn en Base-fil af den databasetype, som du √łnsker.

Opret en ny Base-fil ved enten at brugeDatabaseguiden eller åbne en vilkårlig eksisterende Base-fil, der ikke er skrivebeskyttet.

2. Åbn den Calc-fil som indeholder data, der skal importeres i Base. Du kan åbne en *.dbf dBASE-fil eller mange andre filtyper.

3. Marker data som skal kopieres til Base.

Du kan indtaste en omr√•dereference som A1:X500 i navnefeltet, hvis du ikke √łnsker at rulle.

Hvis du kopierer et dBASE-ark, skal du inkludere den √łverste r√¶kke, som indeholder hovedet for data.

4. Vælg Rediger - Kopier.

5. Klik på Tabeller i Base-vinduet for at vise tabellerne.

6. Vælg Rediger - Sæt ind i Base-vinduet.

7. Du ser dialogen Kopier tabel. De fleste databaser har brug for en prim√¶rn√łgle, s√• du √łnsker nok at markere feltet Opret prim√¶rn√łgle.

Tipikon

På Windows-systemer kan du også trække-og-slippe i stedet for at Kopiere og Indsætte. Ved registrerede databaser kan du også åbne datakilde-læseren (tryk på + Skift + F4) i stedet for at åbne Base-vinduet.