Registrering af en adressebog

I LibreOffice kan du registrere forskellige datakilder. Indholdet af datafelterne er så tilgængeligt for dig til brug i forskellige felter og kontrolelementer. Din systemadressebog er en sådan en datakilde.

LibreOffice-skabeloner og -guider bruger felter til indholdet af adressebogen. Når de er aktiveret, erstattes de generelle felter i skabelonerne automatisk med felterne fra datakilden for din adressebog.

For at få erstatningen til at indtræffe skal du fortælle LibreOffice, hvilken adressebog du vil bruge. En dialog, der spørger om denne information, vises automatisk første gang du aktiverer for eksempel en forretningsbrevsskabelon. Du kan også kalde guiden ved at følge trinnene herunder.

Noteikon

Adressekartotekets data er skrivebeskyttet i LibreOffice Base. Det er ikke muligt at tilføje, redigere eller slette adressedata fra Base.


Adressedatakildeguide

For at starte guiden Adressedatakilde, skal du vælge Filer - Guider - Adressedatakilde.

Registrere en eksisterende adressebog manuelt

  1. Vælg Funktioner - Adressebogskilde. Dialogen Skabeloner: Adressebogstilknytning vises.

  2. Marker systemadressebogen eller datakilden, som du vil bruge som en adressebog, i kombinationsfeltet Datakilde.

  3. Hvis du endnu ikke har registreret systemadressebogen i LibreOffice som datakilden, skal du klikke på knappen Adressebogsdatakilde .... Dette bringer dig til Guide til adressebogsdatakilde, hvor du kan registrere din adressebog som en ny datakilde i LibreOffice.

  4. I kombinationsfeltet Tabel, marker databasetabellen, som du vil bruge som adressebog.

  5. Knyt felterne til fornavn, firma, afdeling og så videre til de faktiske feltnavne i din adressebog under Felttildeling.

  6. Når du er færdig, skal du lukke dialogen med OK.

Nu er din datakilde registreret i LibreOffice som adressebogen. Hvis du nu åbner en skabelon fra kategorien Arbejdsrelateret korrespondance, kan LibreOffice automatisk indsætte de rigtige felter i et formularbrev.

Støt os venligst!