Samarbejde

I LibreOffice Writer, Impress, og Draw, kan kun en enkelt bruger ad gangen åbne et dokument for at redigere det. I Calc kan flere brugere åbne det samme regneark samtidigt for redigering.

Samarbejde i Calc

I LibreOffice Calc, tillader dokumentdeling samtidig skriveadgang for flere brugere. Hver bruger, der √łnsker at samarbejde, b√łr indtaste et navn p√• fanebladet - LibreOffice - Brugerdata.

Advarselsikon

Nogle kommandoer er ikke tilgængelige (markeret inaktive), når ændringskontrol og dokumentdeling er aktiveret. I et nyt regneark kan du ikke anvende eller indsætte de inaktive elementer.

Opret et nyt regneark

Bruger A opretter et nyt regnearksdokument. F√łlgende betingelser kan g√¶lde:

Kommandoen Funktioner - Del dokument kan bruges til at skifte status fra ikke delt til delt tilstand. Hvis du √łnsker at bruge et delt dokument i ikke delt tilstand, skal du gemme det delte dokument under et andet navn eller placering. Derved skaber du en kopi af regnearket, som ikke er delt.

√Öbne et regneark

Bruger A √•bner et regnearksdokument. F√łlgende betingelser kan g√¶lde:

Gemmer et delt regnearksdokument

Bruger A gemmer et delt dokument. F√łlgende betingelser kan finde sted:

N√•r en bruger gemmer et delt regneark, vil dokumentet blive genindl√¶st efter gemkommandoen, s√• regnearket viser den seneste version af alle √¶ndringer, som blev gemt af andre brugere. En besked viser, at "andre √¶ndringer er blevet tilf√łjet", hvis en anden bruger har √¶ndret noget.

Samarbejde i Writer, Impress og Draw

Fillåsning er mulig for alle modulerne Writer, Impress, og Draw, samt for Calc når dokumentdeling ikke aktiveret. Denne fillåsning er tilgængelig, selv når du tilgår det samme dokument fra forskellige operativsystemer:

Bruger A √•bner et dokument. De f√łlgende betingelser kan anvendes:

Tilladelse til brugeradgang og deling af dokumenter

Nogle betingelser skal opfyldes på operativsystemer ved styring af brugerrettigheder.

Advarselsikon

Skriveadgang sætter også andre brugere i stand til (ved uheld eller med vilje) at slette eller ændre en fil.