Dokument-klassificering

Dokumentklassificering og sikkerhed er et vigtigt sp√łrgsm√•l for virksomheder og regeringer.

Der udveksles oplysninger mellem brugere og organisationer, der samarbejder om at forf√łlge et m√•l. Hvor der inddrages f√łlsomme oplysninger, antages det, at parterne er enige om, hvad der er f√łlsomme oplysninger og hvordan s√•danne oplysninger skal identificeres og h√•ndteres. Enhver modtager af en kilde er afh√¶ngig af, at formidleren af oplysningerne f√łlger de vedtagne procedurer til at identificere oplysningernes f√łlsomhed.

LibreOffice formidler standardiserede midler udtrykke s√•danne f√łlsomme oplysninger og kan bruges mellem partnere, hvis der skal implementeres kompatible systemer. Det leverer et s√¶t af standard-"felter", der kan bruges til at indeholde f√łlsomme oplysninger. Det fors√łger ikke at definere, hvad indholdet af disse "felter" b√łr v√¶re. Denne tilgang er en forbedring af det eneste alternativ, der eksisterer i √łjeblikket, der kr√¶ver, at formidleren bruger et arbitr√¶rt middel til udtrykke f√łlsomhed, der m√•ske ikke er nyttig for modtageren.

Mens denne standard er udviklet med det form√•l at skulle v√¶re anvendeligt p√• ethvert aktivitetsomr√•de, bevarede LibreOffice fly- og forsvarsindustriens nomenklatur og kategorier, hvor f√łlsomhed markerer resultater for national sikkerhed, eksportkontrol og politikker for intellektuel ejendom.

LibreOffice implementerede de åbne standarder, der er fremlagt af TSCP (Transglobal Secure Collaboration Participation, Inc.) uafhængt af en bestemt forhandler. To af dem er interessante:

BAF-kategorier

Standard BAF-kategorier i LibreOffice oplistes herunder.

tip

Kun kategorien "Intellektuel ejendom" √¶ndrer dokumentets layout med et vandm√¶rke, felter i sidehoved og -fod og en oplysningsbj√¶lke √łverst i dokumentomr√•det. Ethvert element, der inds√¶ttes i dokumentet, kontrolleres af klassificerings-konfigurationsfilen.

Intellektuel ejendom

Intellektuel ejendom er et generisk term for dokumentindholdets natur. Vælg denne kategori som dokumentklassificeringens almene formål.

National sikkerhed

Vælger dette dokuments kategori som typen national sikkerhedspolitik. Den valgte kategori gemmes sammen med dokumentet som BAILS-metadata i filegenskaberne og der sker ingen ændringer i dokumentlayoutet eller brugerfladen.

Eksportkontrol

Vælger dette dokuements kategori som typen eksportkontrolpolitik. Den valgte kategori gemmes sammen med dokumentet som BAILS-metadata i filegenskaberne og der findes ingen ændringer i dokumentlayuotet eller brugerfladen.

warning

Se din virksomheds datasikkerhedspolitik og informationsikkerhedsfolk om hjælp til dokumentklassificering.

Standard klassificeringsniveauer

LibreOffice leverer dokumentklassificerings-standardniveauer (BAILS) som vist herunder, sorteret efter stigende erhvervsf√łlsomheds-niveau:

Tilpasning af klassificeringsniveauer.

LibreOffice allows customization of the levels of classification for your business. To customize the number and the name of the levels, copy the file example.xml located in - LibreOffice - Paths - Classification into a local folder and edit the contents.

tip

Brug filen med din LibreOffice-lockalisering i navnet som eksempel.

Gem filen og foretag de n√łdvendige √¶ndringer af klassificeringsstien herover for at tilg√• filen.

tip

Din systemadministratir kan placere filen i en netværksmappe og få alle brugere til at tilgå klassificering-indstillingsfilen.

Indsæt indholdet i dokumenter med forskellige klassificeringsniveauer.

For at forebygge et brud p√• sikkerhedspolitikken, er det ikke tilladt at inds√¶tte indholdt med h√łjt klassificeringsniveau i dokumenter med lavere klassificeringsniveau. LibreOffice viser en advarselsbesked, n√•r som helst indholdet i udklipsholderen har en h√łjere sikkerhedsklassificering end m√•ldokumentet.