Dokument-klassificering

Dokumentklassificering og sikkerhed er et vigtigt spørgsmål for virksomheder og regeringer.

Der udveksles oplysninger mellem brugere og organisationer, der samarbejder om at forfølge et mål. Hvor der inddrages følsomme oplysninger, antages det, at parterne er enige om, hvad der er følsomme oplysninger og hvordan sådanne oplysninger skal identificeres og håndteres. Enhver modtager af en kilde er afhængig af, at formidleren af oplysningerne følger de vedtagne procedurer til at identificere oplysningernes følsomhed.

LibreOffice formidler standardiserede midler udtrykke sådanne følsomme oplysninger og kan bruges mellem partnere, hvis der skal implementeres kompatible systemer. Det leverer et sæt af standard-"felter", der kan bruges til at indeholde følsomme oplysninger. Det forsøger ikke at definere, hvad indholdet af disse "felter" bør være. Denne tilgang er en forbedring af det eneste alternativ, der eksisterer i øjeblikket, der kræver, at formidleren bruger et arbitrært middel til udtrykke følsomhed, der måske ikke er nyttig for modtageren.

Mens denne standard er udviklet med det formål at skulle være anvendeligt på ethvert aktivitetsområde, bevarede LibreOffice fly- og forsvarsindustriens nomenklatur og kategorier, hvor følsomhed markerer resultater for national sikkerhed, eksportkontrol og politikker for intellektuel ejendom.

LibreOffice implementerede de åbne standarder, der er fremlagt af TSCP (Transglobal Secure Collaboration Participation, Inc.) uafhængt af en bestemt forhandler. To af dem er interessante:

BAF-kategorier

Standard BAF-kategorier i LibreOffice oplistes herunder.

tip

Kun kategorien "Intellektuel ejendom" ændrer dokumentets layout med et vandmærke, felter i sidehoved og -fod og en oplysningsbjælke øverst i dokumentområdet. Ethvert element, der indsættes i dokumentet, kontrolleres af klassificerings-konfigurationsfilen.

Intellektuel ejendom

Intellektuel ejendom er et generisk term for dokumentindholdets natur. Vælg denne kategori som dokumentklassificeringens almene formål.

National sikkerhed

Vælger dette dokuments kategori som typen national sikkerhedspolitik. Den valgte kategori gemmes sammen med dokumentet som BAILS-metadata i filegenskaberne og der sker ingen ændringer i dokumentlayoutet eller brugerfladen.

Eksportkontrol

Vælger dette dokuements kategori som typen eksportkontrolpolitik. Den valgte kategori gemmes sammen med dokumentet som BAILS-metadata i filegenskaberne og der findes ingen ændringer i dokumentlayuotet eller brugerfladen.

warning

Se din virksomheds datasikkerhedspolitik og informationsikkerhedsfolk om hjælp til dokumentklassificering.

Standard klassificeringsniveauer

LibreOffice leverer dokumentklassificerings-standardniveauer (BAILS) som vist herunder, sorteret efter stigende erhvervsfølsomheds-niveau:

Tilpasning af klassificeringsniveauer.

LibreOffice allows customization of the levels of classification for your business. To customize the number and the name of the levels, copy the file example.xml located in - LibreOffice - Paths - Classification into a local folder and edit the contents.

tip

Brug filen med din LibreOffice-lockalisering i navnet som eksempel.

Gem filen og foretag de nødvendige ændringer af klassificeringsstien herover for at tilgå filen.

tip

Din systemadministratir kan placere filen i en netværksmappe og få alle brugere til at tilgå klassificering-indstillingsfilen.

Indsæt indholdet i dokumenter med forskellige klassificeringsniveauer.

For at forebygge et brud på sikkerhedspolitikken, er det ikke tilladt at indsætte indholdt med højt klassificeringsniveau i dokumenter med lavere klassificeringsniveau. LibreOffice viser en advarselsbesked, når som helst indholdet i udklipsholderen har en højere sikkerhedsklassificering end måldokumentet.