Deaktivering af automatisk URL-genkendelse

Når du indtaster tekst, genkender LibreOffice automatisk et ord, som kan være en URL, og erstatter ordet med et hyperlink. LibreOffice formaterer hyperlinket med direkte skrifttypeattributer (farve og understregning) fra bestemte tegntypografier.

Følgende tekster er ændret til Hyperlinks:

Tekst

Autokorrigeret hyperlink

E-mailadresser

x@x, mailto:x

Web-adresser

http://x, https://x, www.x.x

Filadresser

file://x, ftp://x, smb://x

hvor x er et eller flere tegn.

Hvis du ikke vil have LibreOffice til automatisk at genkende URL'er, som du indtaster, er der adskillige måder at slå denne funktionalitet fra på.

Fortryd URL-genkendelse

1. Når du indtaster tekst og bemærker, at en tekst automatisk er blevet konverteret til et hyperlink, kan du trykke +Z for at fortryde denne formatering.

2. Hvis du ikke bemærker konverteringen, kan du senere vælge hyperlinket, åbne genvejsmenuen og der vælge Fjern hyperlink.

Slå URL-genkendelse fra

1. Indlæs et dokument af den type, hvor du vil ændre URL-genkendelsen.

Åbn et tekstdokument, hvis du vil ændre URL-genkendelsen for tekstdokumenter.

2. Vælg Funktioner - Autokorrektur - Autokorrekturindstillinger.

3. I dialogen Autokorrektur skal du vælg fanebladet Indstillinger.

4. Hvis du fjerner markeringen URL-genkendelse, vil ord ikke længere automatisk blive erstattet med hyperlinks.

Der er to afkrydsningsfelter i LibreOffice Writer foran URL-genkendelse. Feltet i den første kolonne er til senere efterredigering, og feltet i den anden kolonne er for Autokorrektur, mens du taster.