JDBC-forbindelse

Angiver indstillingerne for at få adgang til en JDBC-database.

JDBC-eksempler

Du kan bruge en JDBC-driverprogramklasse til at forbinde til en JDBC-database fra LibreOffice. Driverprogramklassen leveres af databaseproducenten. To eksempler på JDBC-databaser er Oracle og MySQL.

Noteikon

Driverklasserne skal tilføjes i LibreOffice i ▸ LibreOffice ▸ Avanceret.

Oracle-database

Du kan bruge et JDBC-driverprogram til at få adgang til en Oracle-database fra Solaris eller Linux. For at tilgå databasen fra Windows, behøver du et ODBC-driverprogram.

I tekstfeltet URL til datakilde, skal du indtaste placeringen af Oracle-databaseserveren. Syntaksen for URL'en afhænger af databasetypen. Se dokumentationen som kom med JDBC-driverprogrammet for yderligere oplysninger.

For en Oracle-database er syntaksen for URL'en:

oracle:thin:@værtsnavn:port:databasenavn

MySQL-database

Driverprogrammet til MySQL-databasen findes på hjemmesiden for MySQL.

Syntaksen for en MySQL-database er:

mysql://værtsnavn:port/databasenavn

URL til datakilde

Indtast databasens URL. For eksempel"mysql://<Servername>/<name of the database>" for MySQL JDBC-driveren. Se flere oplysninger om JDBC driveren i den dokumentation, du fik sammen med driveren.

JDBC-driverklasse

Indtast navnet på JDBC-driveren.

Advarselsikon

Før du kan bruge en JDBC-driver, er du nødt til at tilføje dens klassesti. Vælg LibreOffice ▸ Avanceret og klik på knappen Klassesti. Når du har indtastet oplysning om klassestien, genstarter du LibreOffice.

Test klasse

Tester forbindelsen med de nuværende indstillinger.

Godkendelse

Databaseguide