ODBC

Angiver indstillingerne for ODBC-databaser. Dette inkluderer dine brugeradgangsdata, driverindstillinger og skrifttypedefinitioner.

Brugernavn

Skriv brugernavnet for at tilgĂĄ databasen.

Adgangskode nødvendig

Forhindrer at en uautoriseret bruger kan få adgang til databasen. Du behøver kun at indtaste adgangskoden én gang per session.

Driverindstillinger

Brug dette tekstfelt til at indtaste yderligere valgfri driverindstillinger, hvis det er nødvendigt.

Tegnsæt

Vælg den kodekonvertering, som du vil bruge til at vise databasen i LibreOffice. Dette påvirker ikke databasen. Vælg "System" for at bruge standardtegnsættet for dit operativsystem. Tekst- og dBASE-databaser er begrænset til tegnsæt med fast tegnlængde, hvor alle tegn er indkodet med samme antal bytes.

Generelt

Modtag genererede resultater

Aktiverer LibreOffice understøttelse af datafelter med auto-increment fra den aktuelle ODBC- eller JDBC-datakilde. Marker dette afkrydsningsfelt, hvis databasen ikke understøtter funktionaliteten auto-increment i dens SDBCX-lag. Normalt er auto-increment valgt for primærnøglefeltet.

'Auto-increment'-sætning

Indtast SQL-kommandoen, som instruerer datakilden i at auto-increment (automatisk optælling) af et angivet Heltal-datafelt. For eksempel en typisk SQL-sætning til at oprette et datafelt er:

CREATE TABLE "table1" ("id" INTEGER)

For at bruge auto-increment i datafeltet "id" i en MySQL-database, omskriv sætningen til:

CREATE TABLE "table1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Med andre ord skriv AUTO_INCREMENT i feltet 'Auto-increment'-sætning.

Forespørgsel på genererede værdier

Indtast en SQL-sætning, som returnerer den sidste auto-incremented (automatisk optalte) værdi for primærnøgledatafeltet. For eksempel:

SELECT LAST_INSERT_D();

Brug SQL92-navnestandard

Tillad kun navne, som bruger tegn, der opfylder SQL92-navnestandarden i datakilden. Alle andre tegn bliver afvist. Hvert navn skal begynde med et lille eller stort bogstav eller en understreg ( _ ). De øvrige tegn kan være ASCII-bogstaver, understreger og tal.

Anvend katalog ved filbaserede databaser

Bruger katalogets aktuelle datakilde. Dette er nyttigt, når ODBC-datakilden er en databaseserver. Hvis ODBC-datakilden er en dBASE-driver, skal dette afkrydsningsfelt være umarkeret.