Brevguide

Starter guiden for oprettelse af en brevskabelon. Du kan bruge denne skabelon til både forretnings- og personlig korrespondance.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Filer -Guider - Brev....

LibreOffice indeholder eksempel-skabeloner til personlige breve eller forretningsbreve, som du kan tilpasse til dine egne behov ved hjælp af guiden. Guiden leder dig trin for trin genem oprettelsen af en dokumentskabelon og tilbyder mangfoldige layout- og designindstillinger. Forhåndsvisningen giver dig et indtryk af, hvordan det færdige brev vil se ud med de indstillinger, som du vælger.

I guiden kan du rette dine indtastninger og indstillinger når som helst. Du kan også springe en hel side eller endda alle siderne i guiden over. I så fald vil de aktuelle indstillinger (eller standardindstillingerne) blive brugt.

Brevguide - Sidedesign

Angiver, om du vil oprette et personligt brev eller et forretningsbrev. De tilgængelige indstillinger på de følgende sider varierer afhængigt af dit valg.

Noteikon

Hvis du opretter et forretningsbrev, kan du vælge forskellige elementer, som skal være indeholdt i dokumentet, og som sædvanligvis ikke er aktuelle for personlige breve, såsom en emnelinje. Hvis du vælger indstillingen personligt brev, vil nogle af siderne i guiden, som indeholder elementer der er specifikke for forretningsbreve blive sprunget over i dialogen.

Guiden Brev - Layout af brevhoved

Giver dig mulighed for at angive de elementer, som er fortrykt på dit brevpapir. Disse elementer udskrives ikke, og den plads, de optager, lader printeren stå tom.

Brevguide - Udskrevne elementer

Angiver de elementer, som skal tages med i brevskabelonen.

Brevguide - Modtager og afsender

Angiver information om afsenderen og modtageren.

Brevguide - Sidefod

Angiver, hvilken information der skal medtages i sidefoden.

Brevguide - Navn og placering

Angiver hvor og under hvilket navn du vil gemme dokumentet og skabelonen.

Tilbage

Giver dig mulighed for at vise de valg, som du foretaget på det forrige trin. De aktuelle indstillinger vil blive gemt.

Næste

Gemmer de aktuelle indstillinger og fortsætter til den næste side.

Udfør

Ud fra dine valg udarbejder guiden en ny dokumentskabelon og gemmer den på din harddisk. LibreOffice opretter et nyt dokument baseret på de eksisterende skabeloner med navnet "Unavngivet X" (X står for den fortløbende nummerering) og viser det i arbejdsområdet.

Noteikon

LibreOffice gemmer de aktuelle indstillinger i guiden for den valgte skabelon. Disse indstillinger bruges som standardindstillinger næste gang du aktiver guiden.