Markeringstilstand

Here you can switch between different selection modes.

Når du klikker i et felt, kommer en popup-menu op med tilgængelige valgmuligheder:

Tilstand

Effekt

Standardmarkering

Dette er standard markeringstilstanden i tekstdokumenter. Med tastaturet kan markeringer udføres med Skift+navigationstaster (pile, Home, End Page Up, Page Down). Med musen klikker du på teksten, hvor markeringen skal starte, holder den venstre muskeknap ned og flytter til slutningen af markeringen. Slip musetasten for at afslutte markeringen.

Udvid markering (F8)

Ved at bruge pile-tasterne eller Home og End-tasterne kan du udvide eller formindske den aktuelle markering. Klik på teksten markerer teksten mellem den aktuelle markørplacering og klik-placeringen.

Tilføjelsesmarkering (Skift+F8)

En ny markering bliver føjet til en eksisterende markering. Resultatet er en multimarkering.

Blokmarkering (+Skift+F8)

En tekstblok vælges.