Formularnavigator

Ă…bner Formularnavigator. Formularnavigator viser alle formularer og underformularer i det aktuelle dokument med deres respektive kontrolelementer.

NĂĄr man benytter flere formularer giver formularnavigator et overblik over alle formularer og giver ogsĂĄ diverse funktioner til at redigere dem.

For at tilgĂĄ denne kommando...

På værktøjslinjen Formulardesign klikker du på

Ikonet Formularnavigator

Formularnavigator


Formularnavigatoren indeholder en liste over alle oprettede (logiske) formularer med tilsvarende kontrolfelter. Du kan se, om en formular indeholder kontrolfelter pĂĄ plustegnet, der vises foran elementet. Klik pĂĄ plustegnet for at ĂĄbne listen over formularelementerne.

Du kan ændre, hvordan de forskellige kontrolelementer bliver ordnet, ved at trække og slippe dem i Formularnavigator. Vælg et eller flere kontrolelementer og træk dem ind i en anden formular. Alternativt kan du bruge +X eller genvejsmenukommandoen Klip for at flytte et kontrolelement til udklipsholderen og +V eller kommandoen Indsæt for at indsætte kontrolelementet på en anden placering.

For at redigere navnet i Formularnavigator skal du klikke pĂĄ navnet og indtaste et nyt navn eller bruge kommandoen i genvejsmenuen.

Hvis du vælger et kontrolelement i Formularnavigator, bliver det tilsvarende element valgt i dokumentet.

Hvis du kalder genvejsmenuen for et valgt element, tilbyder Formularnavigator de følgende funktioner:

Ny

Tilføjer nye elementer til formularen. Funktionen Tilføj kan kun kaldes, hvis en formular er valgt i Formularnavigator.

Formular

Opretter en ny formular i dokumentet. For at oprette en underformular, tilføj den nye formular under den ønskede forældreformular.

Skjult kontrolelement

Opretter et skjult kontrolelement i den valgte formular som ikke er synlig på skærmen og er skjult for brugeren. Et skjult kontrolelement benyttes til at inkludere data, som bliver overført sammen med formularen. Det indeholder yderligere information eller afklarende tekst, som du, når du opretter formularen, kan angive via kontrolelementets Specialegenskaber. Marker elementet for det skjulte kontrolelement i Formularnavigator og vælg kommandoen Egenskaber.

Du kan kopiere kontrolelementer i dokumentet gennem udklipsholderen (genvejstaster+C for at kopiere og+V for at indsætte). Du kan kopiere skjulte kontrolelementer i Formularnavigator ved at bruge træk og slip, mens du holder tasten nede.

Træk og slip for at kopiere kontrolelementer inden for det samme dokument eller mellem dokumenter. Åbn et andet formulardokument og træk det skjulte kontrolelement fra formularnavigatoren til formularnavigatoren i måldokumentet. Klik på et synligt kontrolelement direkte i dokumentet, hold musen stille et øjeblik indtil en kopi af kontrolelementet er føjet til træk og slip-udklipsholderen, træk derefter kopien til andet dokument. Hvis du ønsker en kopi i det samme dokument skal du trykke på mens du trækker.

Slet

Sletter det valgte element. Dette giver dig mulighed for at slette individuelle formularkomponenter sĂĄvel som hele formularer med Ă©t museklik.

Tabuleringsrækkefølge

Når en formular vælges, åbner det dialogen Tabuleringsrækkefølge, hvor rækkefølgen for fokusering af kontrolelementerne defineres.

Omdøb

Omdøber det markerede objekt.

Egenskaber

Starter dialogen Egenskaber for det valgte element. Hvis en formular er valgt, ĂĄbner Formularegenskaber dialog. Hvis et kontrolelement er valgt, ĂĄbnerKontrolelement Egenskaber dialogen.

Ă…bn i designtilstand

Ă…bner formularer i Design-tilstand, sĂĄdan at formularen kan redigeres.

Støt os venligst!