Udvidelsesadministration

Udvidelsesadministratoren tilføjer, fjerner, deaktiverer, aktiverer og opdaterer LibreOffice udvidelser.

note

For security reasons, the installation and removal of extensions are enabled and are controlled by settings in the Expert Configuration. To disable extensions installation or removal, search for the string ExtensionManager in the Expert Configuration search box and set properties DisableExtensionRemoval to true and/or DisableExtensionInstallation to true.

For at tilgĂĄ denne kommando...

From the menu bar:

Choose Tools - Extensions.

From the tabbed interface:

On the Extension menu of the Extension tab, choose Extensions.

From the keyboard:

+ Alt + E

De følgende er eksempler på LibreOffice udvidelser:

1. UNO komponenter (kompilerede programmoduler)

2. Konfigurationsdata (til menukommandoer)

3. LibreOffice Basic-biblioteker

4. LibreOffice dialogbiblioteker

5. Udvidelsesfiler (*.oxt-filer, som indeholder en eller flere udvidelser af typerne nævnt ovenfor)

Udvidelsesomfang

Brugere med rod- eller administratorrettigheder vil se en dialog, hvor de kan vælge at installere udvidelser "for alle brugere" eller "kun for mig". Normale brugere uden disse rettigheder kan kun installere, fjerne eller ændre udvidelser for dem selv.

1. En bruger med rod- eller administratorrettigheder kan installere en udvidelse som en delt udvidelse, der er tilgængelig for alle brugere. Efter at have valgt en udvidelse åbnes en dialog, hvor der kan vælges i mellem at installere for den aktuelle bruger eller alle brugere.

2. En bruger, som ikke har administratorrettigheder, kan kun installere udvidelser til eget brug. Dette kaldes en brugerudvidelse.

For at installere en udvidelse

En udvidelse er tilgængelig som en fil med filtypen *.oxt.

Du kan finde en stor samling af udvidelser pĂĄ internettet. Klik pĂĄ linket "Hent flere udvidelser" i Udvidelsesadministration for at ĂĄbne din internetbrowser med siden https://extensions.libreoffice.org/.

For at installere en brugerudvidelse

Gør et af følgende:

1. Dobbeltklik pĂĄ en *.oxt fil i dit systems filbrowser.

2. PĂĄ en internetside kan du klikke pĂĄ et link til en *.oxt-fil (hvis din browser kan konfigureres til at starte Udvidelsesadministrationen for denne filtype).

3. Choose Tools - Extensions and click Add.

For at installere udvidelser i teksttilstand (for systemadministrator)

1. Ă…bn en terminal eller kommandolinje som administrator.

2. Skift til programfolderen i din installation.

3. Indtast følgende kommando ved brug af stien og filnavn for din udvidelse:

unopkg add --shared sti_filnavn.oxt

Vælg den udvidelse, du vil fjerne, aktivere eller deaktivere. For nogle udvidelser kan du også åbne en dialogboks for indstillinger.

Tilføj

Klik Tilføj for at tilføje en udvidelse.

En fildialog, hvor du kan vælge de udvidelser, du vil tilføje, åbnes. For at kopiere og registrere de valgte udvidelser, skal du klikke på Åbn.

En tilføjelse kan vise en dialog med licensoplysninger. Læs licensbetingelserne. Brug om nødvendigt rulleknappen for at rulle ned. Klik på accept-knappen for at fortsætte installation af udvidelsen.

Fjern

Marker den udvidelse du vil fjerne, og klik derefter pĂĄ Fjern.

Aktivere

Vælg udvidelsen som du ønsker at aktivere og klik herefter Aktivér.

Deaktivere

Vælg udvidelsen som du vil deaktivere, og klik herefter Deaktivér.

Opdater

Klik for at søge efter onlineopdateringer for samtlige tilføjelser. For kun at kontrollere for opdatering af de valgte udvidelser, skal du vælge kommandoen Opdater fra genvejsmenuen. Søgning efter tilgængelige opdateringer startes straks. Du vil se dialogen Opdatering af tilføjelser.

Indstillinger

Marker en installeret udvidelse og klik sĂĄ for at ĂĄbne dialogen Indstillinger for udvidelsen.

Vis udvidelser

Du kan filtrere listen af udvidelser med deres omfang.

Pakket sammen med LibreOffice

Bundlede udvidelser installeres af systemadministratoren ved hjælp af operativsystemets specifikke installationspakker. Disse kan ikke installeres, opdateres eller fjernes her.

Installeret for alle brugere

Filtrer udvidelser tilgængelige for alle brugere på denne computer. Disse kan kun opdateres eller fjernes med administrator eller root privilegier.

Installeret for den aktuelle bruger

Filterudvidelser er kun tilgængelige for den bruger, der er logget ind.

Yderligere kommandoer kan fremgå af højreklikmenuen i vinduet Udvidelsesadministration afhængig af den aktuelt markerede udvidelse. Du kan vælge at vise licensteksten igen. Du kan vælge at udelade en udvidelse fra at kontrollere for opdateringer eller medtage en specifik udvidelse.