Teksturer

Sætter egenskaberne for overfladeteksturen for det valgte 3D-objekt. Denne mulighed er kun tilgængelig, efter at du har givet en overfladetekstur til det valgte objekt. For hurtigt at tildele en overfladetekstur skal du åbne Galleriet, holde Skift+ nede og så trække et billede hen på det valgte 3D-objekt.

ikonet Teksturer

Teksturer

For at tilgĂĄ denne kommando...

Åbn kontekstmenuen til 3D-objektet og vælg fanebladet 3D-effekter - Teksturer.

Teksturer

Sætter teksturegenskaber.

Type

Sæt farveegenskaber for teksturen.

Sort-hvid

Konverterer teksturen til sort-hvid.

ikonet Sort og hvidt

Sort-hvid

Farve

Konverterer teksturen til farve.

ikonet Farve

Farve

Tilstand

Vis eller skjul skygger.

Kun tekstur

Lægger teksturen på uden skygger.

ikonet Kun tekstur

Kun tekstur

Tekstur og skygge

Lægger teksturen på med skygge. For at definere skyggeindstillinger for teksturen, klik på knappen Skygge i denne dialog.

ikonet Tekstur og skygge

Tekstur og skygge

Projektion X

Sæt indstillingerne for visning af teksturen.

Objektspecifik

Justerer automatisk teksturen baseret på formen og størrelsen af objektet.

ikonet Objektspecifik

Objektspecifik

Parallel

Lægger teksturen på parallel med den vandrette akse.

Ikon

Parallel

Cirkelformet

Lægger teksturmønstrets vandrette akse omkring en kugle.

ikonet Cirkulær

Cirkelformet

Projektion Y

Klik på de tilhørende knapper for at definere teksturen for objektets Y-akse.

Objektspecifik

Justerer automatisk teksturen baseret på formen og størrelsen af objektet.

ikonet Objektspecifik

Objektspecifik

Parallel

Lægger teksturen parallelt med den lodrette akse.

ikonet Parallel

Parallel

Cirkelformet

Lægger teksturmønstrets lodrette akse omkring en kugle.

ikonet Cirkulær

Cirkelformet

Filter

Filtrerer noget af den 'støj' ud, som kan forekomme, når du anvender en tekstur på et 3D-objekt.

Filtrering til/fra

Gør teksturen lidt uskarp for at fjerne uønskede pletter.

ikonet Filtrering til/fra

Filtrering til/fra

Anvend

Klik her for at anvende de egenskaber, der vises i dialogen til det valgte objekt.

ikonet Anvend

Anvend

Opdater

Klik her for at vise alle det valgte objekts egenskaber i dialogen.

ikonet Opdater

Opdater

Eksempelfelt

Viser en forhĂĄndsvisning af den aktuelle markering.

Konverter til 3D

Brug dette ikon til at konvertere et valgt 2D-objekt til et 3D-objekt. Du kan også vælge flere 2D-objekter og konvertere dem til et enkelt 3D-objekt. for at konvertere en gruppe 2D-objekter til 3D, skal du først opløse gruppen af valgte objekter.

ikonet Konverter til 3D

Konverter til 3D

Konverter til rotationsobjekt

Klik her for at konvertere et valgt 2D-objekt til et 3D-rotationsobjekt. Du kan også vælge flere 2D-objekter og konvertere dem til et enkelt 3D-rotationsobjekt. For at konvertere en gruppe 2D-objekter til 3D, skal du først opløse gruppen af valgte objekter.

ikonet Konverter til rotationsobjekt

Konverter til rotationsobjekt

Perspektiv til/fra

Klik her for at slĂĄ perspektiv-visning til eller fra.

ikonet Perspektiv til/fra

Perspektiv til/fra