3D-effekter

Angiver egenskaberne på 3d-objekter i det aktuelle dokument eller konverterer et 2-d-objekt til 3-d.

For at tilgå denne kommando...

ikonet 3d-vindue

3D-effekter

Geometri

Justerer formen for det valgte 3D-objekt. Du kan kun ændre formen på et 3D-objekt, som blev oprettet af et konverteret 2D-objekt. For at konvertere et 2D-objekt til 3D, vælg objektet, højreklik, og vælg så Konverter - til 3D, eller Konverter - til 3D-omdrejningslegeme.

ikonet Geometri

Geometri

Skygge

Sætter skyggen og skyggeindstillinger for det valgte 3D-objekt.

ikonet Skygge

Skygge

Belysning

Definér lyskilden for det valgte 3D-objekt.

ikonet Belysning

Belysning

Teksturer

Sætter egenskaberne for overfladeteksturen for det valgte 3D-objekt. Denne mulighed er kun tilgængelig, efter at du har givet en overfladetekstur til det valgte objekt. For hurtigt at tildele en overfladetekstur skal du åbne Galleriet, holde Skift+ nede og så trække et billede hen på det valgte 3D-objekt.

ikonet Teksturer

Teksturer

Materiale

Ændrer farven på det valgte 3D-objekt.

ikonet Materiale

Materiale

Anvend

Klik her for at anvende de egenskaber, der vises i dialogen til det valgte objekt.

ikonet Anvend

Anvend

Opdater

Klik her for at vise alle det valgte objekts egenskaber i dialogen.

ikonet Opdater

Opdater

Eksempelfelt

Viser en forhåndsvisning af den aktuelle markering.

Konverter til 3D

Brug dette ikon til at konvertere et valgt 2D-objekt til et 3D-objekt. Du kan også vælge flere 2D-objekter og konvertere dem til et enkelt 3D-objekt. for at konvertere en gruppe 2D-objekter til 3D, skal du først opløse gruppen af valgte objekter.

ikonet Konverter til 3D

Konverter til 3D

Konverter til rotationsobjekt

Klik her for at konvertere et valgt 2D-objekt til et 3D-rotationsobjekt. Du kan også vælge flere 2D-objekter og konvertere dem til et enkelt 3D-rotationsobjekt. For at konvertere en gruppe 2D-objekter til 3D, skal du først opløse gruppen af valgte objekter.

ikonet Konverter til rotationsobjekt

Konverter til rotationsobjekt

Perspektiv til/fra

Klik her for at slå perspektiv-visning til eller fra.

ikonet Perspektiv til/fra

Perspektiv til/fra