Dialogen Fontwork (til at sætte tekst langs med en kurve)

Enkelt værktøj til at sætte tekst langs en kurve uden nogen smarte effekter.

note

Dialogen Fontwork er lavet til at få tekst til at følge en kurve. Tegn en kurve, dobbeltklik på den og indtast tekst på dem. Når kurven er markeret, kan du nu aktivere kommandoen Fontwork. .

Justeringsikoner

Du kan få tekst til at følge enhver figur. De fleste af de brugertilpassede figurer på værktøjslinjen Tegning skal konverteres til en anden type, før du kan bruge dem med Fontwork. I Impress eller Draw højreklikker du på figuren og vælger Konverter ▸ Til kurve/polygon/kontur. Hvis du vil, kan du nu kopiere og indsætte den konverterede form i Writer til brug med Fontwork. Figurer på værktøjslinjerne Ældre cirkler og ovaler og Ældre rektangler skal ikke konverteres. Buen, der findes i de simple figurer er også en ældre figur.

Fjerner grundlinjeformatering.

Ikon

Deaktiver

Bruger øverste eller nederste kant af det valgte objekt som tekstens grundlinje.

Ikon

Roter

Bruger øverste eller nederste kant af det valgte objekt som tekstens grundlinje og bevarer originalens lodrette justering af de enkelte tegn.

Ikon

OpretstĂĄende

Hælder tegnene i tekstobjektet vandret.

Ikon

Hæld vandret

Hælder tegnene i tekstobjektet lodret.

Ikon

Hæld lodret

Vender tekstforløbsretning om, og vender teksten vandret eller lodret. For at bruge denne kommando skal du først anvende en anden grundlinje til teksten.

Ikon

Papirretning

Justerer teksten til venstre pĂĄ tekstens grundlinje.

Ikon

Venstrejusteret

Centrerer teksten pĂĄ tekstens grundlinje.

Ikon

Centreret

Justerer teksten til venstre pĂĄ tekstens grundlinje.

Ikon

Højrejusteret

Justerer teksten til venstre pĂĄ tekstens grundlinje.

Ikon

Automatisk tekststørrelse

Indtast den plads, der skal være mellem tekstens grundlinje og basen af de enkelte tegn.

Ikon

Afstand

Indtast hvor meget plads, der skal være mellem begyndelsen af tekstens grundlinje og begyndelsen af teksten.

Ikon

Indryk

Viser eller skjuler tekstens grundlinje eller kanterne af det valgte objekt.

Ikon

Kontur

Viser eller skjuler kanterne af de enkelte tegn i teksten.

Ikon

Tekstkontur

Fjerner skyggeeffekter som du anvendte til teksten.

Ikon

Ingen skygge

Tilføjer en skygge til teksten i det markerede objekt. Klik på denne knap, og indtast så dimensionerne af skyggen i feltet Afstand X og Afstand Y.

Ikon

Lodret

Tilføjer en hældningsskygge til teksten i det markerede objekt. Klik på denne knap, og indtast så dimensionerne af skyggen i feltet Afstand X og Afstand Y.

Ikon

Hældning

Vandret afstand

Indtast den vandrette afstand mellem tekstens tegn og kanten af skyggen.

Ikon

X afstand

Lodret Afstand

Indtast den lodrette afstand mellem tekstens tegn og kanten af skyggen.

Ikon

Y afstand

Skyggefarve

Vælg farve til tekstskygge.