Dialogen Fontwork (til at sætte tekst langs med en kurve)

Enkelt værktøj til at sætte tekst langs en kurve uden nogen smarte effekter.

note

Dialogen Fontwork er lavet til at få tekst til at følge en kurve. Tegn en kurve, dobbeltklik på den og indtast tekst på dem. Når kurven er markeret, kan du nu aktivere kommandoen Fontwork. .

Justeringsikoner

Du kan få tekst til at følge enhver figur. De fleste af de brugertilpassede figurer på værktøjslinjen Tegning skal konverteres til en anden type, før du kan bruge dem med Fontwork. I Impress eller Draw højreklikker du på figuren og vælger Konverter ▸ Til kurve/polygon/kontur. Hvis du vil, kan du nu kopiere og indsætte den konverterede form i Writer til brug med Fontwork. Figurer på værktøjslinjerne Ældre cirkler og ovaler og Ældre rektangler skal ikke konverteres. Buen, der findes i de simple figurer er også en ældre figur.

Baseline Off

Fjerner grundlinjeformatering.

Icon Off

Baseline Off

Rotate

Bruger øverste eller nederste kant af det valgte objekt som tekstens grundlinje.

Icon

Roter

Upright

Bruger øverste eller nederste kant af det valgte objekt som tekstens grundlinje og bevarer originalens lodrette justering af de enkelte tegn.

Icon Upright

OpretstĂĄende

Slant Horizontal

Hælder tegnene i tekstobjektet vandret.

Icon Slant Horizontal

Hæld vandret

Slant Vertical

Hælder tegnene i tekstobjektet lodret.

Icon Slant Vertical

Hæld lodret

Orientation

Vender tekstforløbsretning om, og vender teksten vandret eller lodret. For at bruge denne kommando skal du først anvende en anden grundlinje til teksten.

Icon Orientation

Papirretning

Align Left

Justerer teksten til venstre pĂĄ tekstens grundlinje.

Icon Align Left

Venstrejusteret

Align Center

Centrerer teksten pĂĄ tekstens grundlinje.

Icon Align Center

Align Center

Align Right

Justerer teksten til venstre pĂĄ tekstens grundlinje.

Icon Align Right

Højrejusteret

AutoSize Text

Justerer teksten til venstre pĂĄ tekstens grundlinje.

Icon AutoSize Text

Automatisk tekststørrelse

Distance

Indtast den plads, der skal være mellem tekstens grundlinje og basen af de enkelte tegn.

Icon Distance

Afstand

Indent

Indtast hvor meget plads, der skal være mellem begyndelsen af tekstens grundlinje og begyndelsen af teksten.

Icon Indent

Indryk

Contour

Viser eller skjuler tekstens grundlinje eller kanterne af det valgte objekt.

Icon Contour

Kontur

Text Contour

Viser eller skjuler kanterne af de enkelte tegn i teksten.

Icon Text Contour

Tekstkontur

No Text Shadow

Fjerner skyggeeffekter som du anvendte til teksten.

Icon No Text Shadow

Ingen skygge

Add Text Shadow

Tilføjer en skygge til teksten i det markerede objekt. Klik på denne knap, og indtast så dimensionerne af skyggen i feltet Afstand X og Afstand Y.

Icon Add Text Shadow

Add Text Shadow

Text Shadow Slant

Tilføjer en hældningsskygge til teksten i det markerede objekt. Klik på denne knap, og indtast så dimensionerne af skyggen i feltet Afstand X og Afstand Y.

Icon Slant Text Shadow

Slant Text Shadow

Shadow Horizontal Distance or Shadow Angle

Enter the horizontal distance between the text characters and the edge of the shadow or the angle of the shadow slant from vertical.

Icon X Distance

X Distance or Shadow Angle

Vertical Distance or Shadow size

Enter the vertical distance between the text characters and the edge of the shadow, or the size of the shadow in percent values of the character size.

Icon Y Distance

Y Distance or Shadow Size

Skyggefarve

Vælg farve til tekstskygge.