Kanter

Definerer kantindstillingerne for de valgte objekter i Writer eller Calc.

Du kan angive grænseposition, størrelse og typografi i Writer eller Calc.

For at tilgĂĄ denne kommando...

(alle indstillinger kun i Writer eller Calc)

Vælg fanebladet Formater - Afsnit - Kanter.

Vælg fanebladet Formater - Billede - Egenskaber - Kanter.

Vælg fanebladet Formater - Ramme/Objekt - Egenskaber - Kanter.

Vælg fanebladet Formater - Side - Kanter.

Vælg fanebladet Formater - Tegn - Kanter.

Vælg Vis - Typografier og formatering - åbn kontekstmenuen til et element og vælg fanebladet Modificer/Ny - Kanter.

Vælg knappen Formater - Side - Sidehoved - Flere.

Vælg knappen Formater - Side - Sidefod - Flere.

Linjeplacering

Benyt en forud defineret kantstil.

Hvis du er i en tabel eller et regneark, kan du også tilføje eller slette foruddefinerede rammer. Brug ikonet Kanter på værktøjslinjen Tabel.

Ikon pĂĄ formateringslinjen:

Ikon

Kanter

Streg

Klik pĂĄ den kanttypografi, som du vil bruge. Typografien bliver anvendt pĂĄ de kanter, der er valgt i forhĂĄndsvisningen.

Ikon pĂĄ formateringslinjen:

Ikon

Stregtype

Vælg den stregfarve, som du vil bruge til den valgte kant eller de valgte kanter.

Fyldning

Angiver mængden af plads, som du ønsker mellem kanten og indholdet af markeringen.

Venstre

Indtast den afstand, som du ønsker mellem venstre kant og indholdet af markeringen.

Højre

Indtast den afstand, som du ønsker mellem den højre kant og indholdet af markeringen.

Top

Indtast den afstand, som du ønsker mellem øverste kant og indholdet af markeringen.

Bund

Indtast den afstand, som du ønsker mellem nederste kant og indholdet af markeringen.

Synkroniser

Anvender den samme indstilling for afstand til indhold pĂĄ alle fire kanter, nĂĄr du indtaster en ny afstand.

Skyggetypografi

Du kan ogsĂĄ anvende en skyggeeffekt pĂĄ rammer. For at fĂĄ de bedste resultater skal du kun bruge denne effekt, nĂĄr alle fire kanter er synlige.

Noteikon

Grafik eller objekter som er forankret til en ramme i dokumentet, kan ikke overstige størrelsen af rammen. Hvis du anvender en skygge på kanterne for et objekt, som fylder en hel ramme, bliver størrelsen af objektet reduceret for at vise skyggerne.

Placering

Klik pĂĄ en skyggestil for de valgte kanter.

Afstand

Indtast bredden af skyggen.

Farve

Vælg en farve for skyggen.

Nulstil

Nulstil ændringer udført på den aktuelle fane til dem, der var gældende, da denne dialog blev åbnet.