Angiv den formatering og skrifttype, som du vil anvende.

For at tilgå denne kommando...

From the sidebar:

Select the Styles deck, open context menu of a style, choose Edit Style - Font tab.

Ændringerne er anvendt til den aktuelle markering, til hele ordet som indeholder markøren, eller at den ny tekst som du skriver.

Afhængig af dine sprogindstillinger, kan du ændre formateringen for følgende skrifttyper:

note

To enable support for complex text layout and Asian character sets, choose - Languages and Locales - General, and then select the Enabled box in the corresponding area.

Skrifttype

Indtast navnet på en installeret skrifttype, du ønsker at bruge, eller vælg en skrifttype fra listen.

Du kan se navnet på skrifttyperne formateret med deres respektive skrifttype, hvis du markerer feltet Forhåndsvisning i skrifttypelister i LibreOffice - Vis i dialogboksen Indstillinger .

Ikon på formateringslinjen:

Ikon

Skrifttypenavn

Typografi

Vælg den formatering, du vil bruge.

Ikon på formateringslinjen:

Ikonet Fed

Fed

Ikonet Kursiv

Kursiv

Størrelse

Indtast eller marker den skriftstørrelse, du vil bruge. Ved skalerbare skrifter kan du også vælge decimaltal.

Hvis du opretter en typografi, som er baseret på en anden typografi, kan du indtaste en procentværdi eller en punktværdi (for eksempel, -2pt eller +5pt).

Ikon på formateringslinjen:

Sprog

Sætter det sprog, som stavekontrollen bruger til den valgte tekst eller til den tekst, som du skriver. Tilgængelige sprogmoduler er markeret med flueben.

Hvis listen med sprog er en redigerbar kombinationsboks, kan du indtaste en gyldig BCP 47 sprogkode, hvis sproget du ønsker at tilknytte, ikke er i listen.

For language tag details please see the IETF language tag Wikipedia page and the W3C Language tags in HTML and XML article.

warning

Stavekontrollen til det valgte sprog fungerer kun, når du har installeret det tilsvarende sprogmodul.Et sprog på listen er markeret med et flueben, hvis stavekontrol er aktiv for sproget.

Skriftfunktioner

Marker og anvend skrifttypografiske funktioner på tegn.

Eksempelfelt

Viser en forhåndsvisning af den aktuelle markering.

Nulstil

Nulstil ændringer udført på den aktuelle fane til dem, der var gældende, da denne dialog blev åbnet.

Ok

Gemmer alle ændringer og lukker dialogen.

Annuller

Klik på Annuller lukker en dialog uden at gemme nogle ændringer.