Imagemap-redigering

Giver dig mulighed for at vedhæfte URL'er til specifikke områder, kaldet hotspots, på et billede eller en gruppe af billeder. Et imagemap er en gruppe af ét eller flere hotspots.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Funktioner - Billedkort.

Tilf√łje klikbare hotspots til billeder

Du kan tegne tre slags hotspots: rektangler, ellipser, og polygoner. Når du klikker på et hotspot, åbnes URL'en i det browservindue eller ramme som du angiver. Du kan også angive den tekst, der kommer frem, når din mus hviler på hotspottet.

Anvend

Anvender de ændringer, du har foretaget til imagemap.

ikonet Anvend

Anvend

√Öbn

Indlæser et eksisterende imagemap i filformatet MAP-CERN, MAP-NCSA eller SIP StarView imagemap.

ikonet √Öbn

√Öbn

Gem

Gemmer imagemappen i et af filformaterne MAP-CERN, MAP-NCSA eller SIP StarView-imagemap.

ikonet Gem

Gem

Vælg

Markerer et hotspot i dit imagemap for redigering.

ikonet Marker

Vælg

Rektangel

Tegner et rektangul√¶rt hotspot d√©r, hvor du tr√¶kker musen hen i grafikken. Bagefter kan du indtaste hotspottets Adresse og Tekst og v√¶lge den Ramme, hvor du √łnsker, URL'en skal √•bnes.

ikonet Rektangel

Rektangel

Ellipse

Tegner et elliptisk hotspot d√©r, hvor du tr√¶kker musen hen i grafikken. Bagefter kan du indtaste hotspottets Adresse og Tekst og s√• v√¶lge den Ramme, hvor du √łnsker URL'en skal √•bnes.

ikonet Ellipse

Ellipse

Polygon

Tegner et mangekantet hotspot i grafikken. Klik p√• dette ikon, tr√¶k det i grafikken og klik s√• for at definere polygonens ene side. Flyt derhen, hvor du vil placere det n√¶ste hj√łrne og klik s√• p√• Gentag, indtil du har tegnet alle polygonen sider. N√•r du er f√¶rdig, skal du dobbeltklikke for at lukke polygonen. Bagefter kan du indtaste hotspottets Adresse og Tekst og s√• v√¶lge den Ramme, hvor du √łnsker URL'en skal √•bnes.

ikonet Polygon

Polygon

Frihåndspolygon

Tegner et hotspot, som er baseret p√• en frih√•ndspolygon. Klik p√• dette ikon og flyt det derhen, hvor du vil tegne hotspottet. Tr√¶k en frih√•ndslinje og slip for at lukke figuren. Bagefter kan du indtaste hotspottets Adresse og Tekst og v√¶lge den Ramme, hvor du √łnsker, URL'en skal √•bnes.

ikonet Frihåndspolygon

Frihåndspolygon

Rediger punkter

Lader dig ændre formen på det valgte hotspot ved at redigere ankerpunkterne.

ikonet Rediger punkter

Rediger punkter

Flyt punkter

Lader dig flytte det valgte hotspots enkelte ankerpunkter.

ikonet Flyt punkter

Flyt punkter

Indsæt punkter

Tilf√łjer et ankerpunkt der hvor du klikker p√• konturen af hotspottet.

ikonet Indsæt punkter

Indsæt punkter

Slet punkter

Sletter det valgte ankerpunkt.

ikonet Slet punkter

Slet punkter

Aktiv

Deaktiverer eller aktiverer hyperlinket for det valgte hotspot. Et deaktiveret hotspot er gennemsigtigt.

ikonet Aktiv

Makro

Lader dig tildele en makro der k√łrer, n√•r du klikker p√• det valgte hotspot i en browser.

ikonet Makro

Makro

Egenskaber

Giver dig mulighed for at definere egenskaberne for det valgte hotspot.

ikonet Egenskaber

Egenskaber

Adresse:

Indtast URL'en til den fil, som du vil åbne, når du klikker på det valgte hotspot. Hvis du vil hoppe til et anker inde i et dokument, skal adressen have formen "file:///C/document_name#anchor_name".

Tekst:

Indtast den tekst, du vil have vist, når musen hviler på hotspottet i en browser. Hvis du ikke indtaster nogen tekst, vises Adressen.

Ramme:

Indtast navnet på målrammen som du vil åbne URL'en i. Du kan også vælge en standard ramme navn fra listen.

Liste af ramme typer

Grafik Visning

Viser imagemappet (billedkortet), så du kan klikke på og redigere hotspottene.