Imagemap-redigering

Giver dig mulighed for at vedhæfte URL'er til specifikke områder, kaldet hotspots, på et billede eller en gruppe af billeder. Et imagemap er en gruppe af ét eller flere hotspots.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Rediger - Imagemap i Writer og Calc eller Funktioner - Imagemap i Impress og Draw.

Tilføje klikbare hotspots til billeder

Du kan tegne tre slags hotspots: rektangler, ellipser, og polygoner. Når du klikker på et hotspot, åbnes URL'en i det browservindue eller ramme som du angiver. Du kan også angive den tekst, der kommer frem, når din mus hviler på hotspottet.

Anvend

Anvender de ændringer, du har foretaget til imagemap.

ikonet Anvend

Anvend

Åbn

Indlæser et eksisterende imagemap i filformatet MAP-CERN, MAP-NCSA eller SIP StarView imagemap.

ikonet Åbn

Åbn

Gem

Gemmer imagemappen i et af filformaterne MAP-CERN, MAP-NCSA eller SIP StarView-imagemap.

ikonet Gem

Gem

Vælg

Markerer et hotspot i dit imagemap for redigering.

ikonet Marker

Vælg

Rektangel

Tegner et rektangulært hotspot dér, hvor du trækker musen hen i grafikken. Bagefter kan du indtaste hotspottets Adresse og Tekst og vælge den Ramme, hvor du ønsker, URL'en skal åbnes.

ikonet Rektangel

Rektangel

Ellipse

Tegner et elliptisk hotspot dér, hvor du trækker musen hen i grafikken. Bagefter kan du indtaste hotspottets Adresse og Tekst og så vælge den Ramme, hvor du ønsker URL'en skal åbnes.

ikonet Ellipse

Ellipse

Polygon

Tegner et mangekantet hotspot i grafikken. Klik på dette ikon, træk det i grafikken og klik så for at definere polygonens ene side. Flyt derhen, hvor du vil placere det næste hjørne og klik så på Gentag, indtil du har tegnet alle polygonen sider. Når du er færdig, skal du dobbeltklikke for at lukke polygonen. Bagefter kan du indtaste hotspottets Adresse og Tekst og så vælge den Ramme, hvor du ønsker URL'en skal åbnes.

ikonet Polygon

Polygon

Frihåndspolygon

Tegner et hotspot, som er baseret på en frihåndspolygon. Klik på dette ikon og flyt det derhen, hvor du vil tegne hotspottet. Træk en frihåndslinje og slip for at lukke figuren. Bagefter kan du indtaste hotspottets Adresse og Tekst og vælge den Ramme, hvor du ønsker, URL'en skal åbnes.

ikonet Frihånds polygon

Frihåndspolygon

Rediger punkter

Lader dig ændre formen på det valgte hotspot ved at redigere ankerpunkterne.

ikonet Rediger punkter

Rediger punkter

Flyt punkter

Lader dig flytte det valgte hotspots enkelte ankerpunkter.

ikonet Flyt punkter

Flyt punkter

Indsæt punkter

Tilføjer et ankerpunkt der hvor du klikker på konturen af hotspottet.

ikonet Indsæt punkter

Indsæt punkter

Slet punkter

Sletter det valgte ankerpunkt.

ikonet Slet punkter

Slet punkter

Aktiv

Deaktiverer eller aktiverer hyperlinket for det valgte hotspot. Et deaktiveret hotspot er gennemsigtigt.

ikonet Activ

Makro

Lader dig tildele en makro der kører, når du klikker på det valgte hotspot i en browser.

ikonet Makro

Makro

Egenskaber

Giver dig mulighed for at definere egenskaberne for det valgte hotspot.

ikonet Egenskaber

Egenskaber

Adresse:

Indtast URL'en til den fil, som du vil åbne, når du klikker på det valgte hotspot. Hvis du vil hoppe til et anker inde i et dokument, skal adressen have formen "file:///C/document_name#anchor_name".

Tekst:

Indtast den tekst, du vil have vist, når musen hviler på hotspottet i en browser. Hvis du ikke indtaster nogen tekst, vises Adressen.

Ramme:

Indtast navnet på målrammen som du vil åbne URL'en i. Du kan også vælge en standard ramme navn fra listen.

Liste af ramme typer

Grafik Visning

Viser imagemappet (billedkortet), så du kan klikke på og redigere hotspottene.